Autor Societat
25 Novembre 2014 a 16:30

200 persones contra el malbaratament alimentari

Va ser-hi present l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez

apat aprofitament

El concurs de cuina va reunir a més de 200 persones // Imatge cedida pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental

El passat dissabte 22 de novembre va tenir lloc “La lluita per l’aprofitament” al Vapor Ventalló de Terrassa. Coincidint amb l’inici de la Setmana Europea per la Prevenció de Residus, el concurs de cuina va ser un èxit absolut reunint fins a 200 persones, recollint més de 200kg d’aliments que s’haurien malbaratat i fent un àpat multitudinari per promoure les carmanyoles.

Un concurs de 3 equips amb un repte

L’equip blau estava encapçalat pel xef Artur Martínez (xef del Restaurant Capritx i el recent inaugurat Matís) i el cuiner i escriptor Pep Nogué. Al seu costat van cuinar Esther Grande i Derek Amador (estudiants d’hostaleria), Mª Teresa Gasa i Montserrat Carulla (del col·lectiu de gent gran), Marina Sans (per part dels ciutadans inscrits a través de Facebook) i els coneguts, Oriol Bonet (Bateria Love of Lesbian), Carlos Miró (Director de desenvolupament Espanya de Hilton) i l’actriu Rosa Cadafalch.

L’equip verd el guiaven la xef Montse Estruch (xef del Restaurant El Cingle) i Alfons Ferrero (xef del Restaurant l’Alegria del Teatre), que van elaborar la seva recepta acompanyats de Raúl Guerrero, Carlos Camemforte i Doménica Guinde (estudiants d’hostaleria), Dolors Ribera i Montse Vilà (del col·lectiu de gent gran), Núria Pujol (inscrita a través de Facebook), Daniel Puente (President del Cercle de Joves Empresaris CECOT) i Eva Herrero (Regidora de Medi Ambient de Terrassa i Vicepresidenta del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental).

L’equip vermell tenia al capdavant a Germán Espinosa (xef del restaurant Vermell‐Sant Cugat del Vallès) i Sílvia Hernández (xef del restaurant La Terrassa del Museu) que van estar acompanyats de Dani Cazorla, Santiago Rodríguez, Darwin, Mohammed Charrout (estudiants d’hostaleria), Roser Torres (del col·lectiu de gent gran), Montse Freixa (per part dels ciutadans inscrits a través de Facebook) i els coneguts Marta Bordehore (blogger de www.cuinadiari.com), Pep Pla (Actor i Director del CAET) i Joan Carles Sánchez (Alcalde de Sabadell i President del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental)

Més de 200 kg d’aliments recooperats

Entre la ciutadania i la col·laboració de Mercavallès, el Mercat de la Independència, el Mercat de Sant Pere i l’Heura CET Agricultura Ecològica, es van poder recollir 220 kg d’aliments que s’haurien malbaratat. Amb tot els productes recuperats, els 3 equips van començar a elaborar els àpats que van acabar servint 200 àpats als assistents al concurs. Després de tastar tots els plats, l’equip verd es va proclamar guanyador amb la recepta de macarrons amb verdures.

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ha centrat l’esforç aquest any en sensibilitzar a la ciutadania mitjançant un Programa d’accions contra el malbaratament alimentari. A més del programa “Lluita per l’Aprofitament” celebrat aquest passat cap de setmana, també hi ha en marxa la campanya “Acaba’t el plat a casa” que té com objectiu reduir el menjar que es llença dins del sector de la restauració.

Ambdues iniciatives formen part d’un projecte compartit amb el Consell Comarcal del Vallès Occidental, el projecte Recooperem, que també integra una vessant social, Recooperem-cuina per compartir.

Al conveni marc signat entre el Consell Comarcal i el Consorci de Residus s’hi poden adherir, per col·laborar en diferents actuacions: les empreses i/o entitats d’alimentació i/o restauració, amb menjar sobrant que vulguin cedir; els ajuntaments de la comarca que participin en la cerca de famílies beneficiàries del projecte i/o en el magatzem i distribució del menjar i les entitats de voluntariat que participin en la logística del projecte.

Switch to mobile version