Autor Cultura
28 Novembre 2014 a 11:00

“Orfeo ed Euridice” a la Faràndula

En el tricentenari del naixement de l’autor Christoph W. Gluck

Christoph W. Gluck en un segell commemoratiu

Christoph W. Gluck en un segell commemoratiu // Imatge del web Wikimedia Commons

L’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell programa pels dies 28 i 30 de novembre l’òpera Orfeo ed Euridice de Christoph W. Gluck a l’escenari habitual del Teatre de la Faràndula, en una nova cita de la temporada 2014-2015.
L’òpera es farà en versió concert, sobretitulada en català, i comptarà amb les solistes Laura Vila, Eugènia Montenegro i Rocío Martínez, el cor Amics de l’Òpera de Sabadell dirigit per Daniel Gil de Tejada i l’Orquestra Simfònica del Vallès, sota la direcció de Rubén Gimeno.

Orfeo ed Euridice és l’òpera més popular del compositor alemany Gluck (1714-1787), i es va estrenar a Viena l’any 1762. Òpera de tres actes, el llibret és de Ranieri de Calzabigi, i amb ella Gluck va intentar trobar una nova via, per superar l’anomenada “opera seria” del moment, tot reduint la complexitat argumental, donant més relleu a l’orquestra i el cor, i incorporant recitatius acompanyats. La influència de les òperes franceses hi és patent, en detriment de les italianes, fins aleshores dominants.

L’argument reprèn el mite d’Orfeu i Euridice, en què el cantor, enamorat de la nimfa Eurídice, baixa als inferns per rescatar la seva estimada. Al segle XVIII, l’òpera es servia de la mitologia clàssica per arribar a la intensitat de la tragèdia clàssica.

Les representacions seran divendres 28 a les 21h, i diumenge 30, a les 18h, i serviran per commemorar el tricentenari del naixement del compositor Christoph W. Gluck. Venda de localitats a Amics de l’Òpera de Sabadell, Teatre Principal de Sabadell i a internet www.koobin.com/sabadell

Switch to mobile version