Autor Societat
21 Novembre 2014 a 11:30

Òmnium Cultural emet un comunicat de rebuig per la querella del 9N

L’entitat també assumeix l”’autoinculpació”

Muriel Casals i Carme Forcadell // Imatge de la web de l'ANC

Muriel Casals i Carme Forcadell en un acte recent // Imatge de la web de l’ANC

Després que el passat dimecres 19 de novembre, la Junta de Fiscals de Sala avalés quasi per unanimitat la querella al president de la Generalitat, Artur Mas; la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega; i a la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, pel 9N, Òmnium Cultural ha publicat un comunicat manifestant el seu “rebuig frontal al procés judicial endegat”.

Al mateix temps, també es mostra el seu suport a Mas, Ortega i Rigau, així com a tots els partits i institucions que “han assumit com a pròpia l”’autoinculpació” per uns fets que en absolut considerem que siguin constitutius de delicte”. I es recorda que el procés participatiu del 9N, que es va desenvolupar sense aldarulls, “va respondre al mandat democràtic i al clam majoritari de la societat catalana per exercir el dret a decidir el futur polític”.

Al comunicat es reclama que el govern espanyol “afronti políticament l’actual situació amb Catalunya sense escudar-se en l’àmbit judicial”, ja que creuen que la querella impulsada per la Fiscalia no disposa de fonaments jurídics i “respon clarament a una intencionalitat política”.

L’entitat també manifesta la seva plena assumpció de l’”autoinculpació” pels fets del 9N, insisteixen “un dels actes polítics i simbòlics més rellevants que han tingut lloc al nostre país i en la nostra història recent”. Des d’Òmnium reivindiquen l’orgull d’haver format part d’aquesta jornada, del gran èxit organitzatiu que ha suposat, i de la participació “a pesar de totes les traves que ens van imposar el govern espanyol per tal que no es dugés a terme”.

Finalment, Òmnium conclou el comunicat assegurant que seguiran treballant “perquè el nostre país pugui expressar-se lliurement a les urnes i pugui esdevenir un Estat independent ben aviat, pacíficament i democràtica”.

Switch to mobile version