Autor Societat
30 Novembre 2014 a 14:30

Normalitat en el servei de grua municipal

Funciona en condicions similars a altres municipis de l’Estat

Grua Sabadell

Servei de Grua municipal de Sabadell // Imatge de l’usuari o.moreno_112 a de Flickr

L’Ajuntament de Sabadell ha volgut aclarir, davant afirmacions realitzades els últims dies en relació amb la grua municipal, que el plantejament d’aquest servei públic és de qualitat i garanteix la correcta fluïdesa del trànsit rodat, la convivència amb la resta d’usuaris de l’espai públic i el respecte de les normatives vigents en la matèria. El sistema sabadellenc és similar al de Barcelona, Madrid, Sevilla, Màlaga o Lleó, entre d’altres.

Funcionament del servei de grua municipal

Amb el servei de grua actual els treballadors de l’empresa efectuen denúncies després de detectar infraccions, aportant, obligatòriament, proves que demostrin la veracitat de les presumptes infraccions. Així, realitzen una fotografia a més de la denúncia, que arriba telemàticament a la Prefectura de Policia Municipal, on ambdues coses són validades per un agent de l’autoritat. Això vol dir que és sempre un membre de la Policia Municipal qui activa el servei de grua, és a dir, qui autoritza o denega la retirada dels vehicles.

Accions del servei de grua municipal

Quant al nombre d’actuacions realitzades, un estudi realitzat entre 2007 i 2010 entre els ciutadans que demanaven aquest servei, és d’entre 8 i 12 vehicles per una jornada de 8 hores per grua, amb una variabilitat excepcional de 2 vehicles per sota o per sobre d’aquestes xifres. Segons el regidor d’Espai Públic i de Policia Municipal, Cristian Sánchez, “aquest mínim no s’aplica si es considera que no s’ha assolit per causes alienes a l’empresa, el que inclou el fet que en una jornada no es detectin vehicles infractors a les vies públiques. Evidentment, si no hi ha vehicles infractors, el servei de grua no s’activa. El mínim s’estableix per garantir que l’empresa compleixi amb el servei que se li encomana i no amb afany recaptatori”. De fet, les estadístiques demostren que a mesos com l’agost no es compleixin aquestes ràtios, ja que hi ha menys cotxes als carrers, igual que durant els caps de setmana.

Sánchez recordava també que el contracte del servei actual finalitza el 2015 i afirmava que “el govern municipal està obert a escoltar totes les propostes que ens facin arribar i que contribueixin a millorar el servei. Lamento que algun grup polític, per ignorància o mala fe, faci certes acusacions públiques que són del tot incertes.”

Switch to mobile version