Autor Política
14 Novembre 2014 a 16:30

Muriel Casals: “Tots el que varem anar a votar els hi farem saber autoinculpant-nos”

Col·loqui de la presidenta d’Òmnium Cultural al Forum Europa

Forum Europa Casals

Forum Europa //Foto: Joan Murcia

La presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha ofert aquest matí una conferència en la que ha analitzat el 9N i el nou escenari polític en un esmorzar informatiu.

Casals ha impartit una conferència sobre l’actual moment del procés sobiranista català i els reptes actuals de la societat civil catalana en acte del Fòrum Europa Tribuna Catalunya organitzat per Nova Economia Fòrum.

Casals ha estat presentada per l’escriptor Antoni Dalmau, president  president de la Fundació Teatre Lliure-Teatre Públic de Barcelona i expresident de la Diputació de Barcelona  (1982-1987). En l’acte hi eren presents diversos càrrecs polítics com Neus Munté, Jordi TurullJosep RullJoan Vilajosana i Oriol Amorós; també el president de la Confederació de ComerçMiguel Ángel Fraile.

En el col·loqui Muriel Casals ha contestat a les següents preguntes:

Pensava que anirien a votar 2,3 milions de persones??

No estavem segurs que hi anés tanta gent. Per això no contestavem amb dades quan preguntaven abans del 9N, estàvem contents i consideràvem un exit que hi haguessin les urnes. No obstant, amb tots els impediments del govern central, 2,3 milions de vots  son molts vots

Però al Baix Llobregat només 26% de votants? Fa falta convèncer a molta gent??

Queda molta feina per fer i falta encomanar la ilusió de crear un el teu País a molta gent. El 9N es un èxit però només es una etapa en aquest camí cap a la independència

Falten mig milió de vots afirmatius per guanyar les eleccions??

En reptes importants, es imprescindible sumar esforços i en aquest repte més que mai. Qui cregui que estem al final del camí s’equivoca. El camí es llarg i encara en queda molt

Que li ha semblat la resposta del govern espanyol al 9N?? Que s’ha de fer?? Quan s’ha de fer??

Muriel Casals i Antoni Dalmau

Muriel Casals i Antoni Dalmau // Foto: Joan Murcia

Ha estat una sorpresa pel seu immobilisme. Hem de seguir insistint i també buscant amics for. Es imprescindible que ens vegin i ens coneguin per acabar incidint al govern espanyol

Llista única o per separat?? Què es millor pel Procés??

Si les eleccions al Parlament son plebiscitàries, no hem de considerar-les com eleccions al Govern de la Generalitat sino per decidir si o no a la Independència. Com més unitat millor però si no passa, ha de quedar clarament definit quin es el bloc del Si.

ANC i Òmnium han de seguir lluitant per l’unitat??

Nosaltres utilitzem el nostre prestigi per ajuntar sinergies però els politics i en aquest acte n’hi ha uns quants, ja saben que han de fer.

Primavera àrab “a la catalana”??  El nostre es un model que altres “regions” volen copiar??

No hi ha gaires situacions similars, per a mi, ni bretons ni corsos. Nosaltres volem equiparar-nos amb Dinamarca, Suecia, Austria….. nacions amb una població similar.

Si s’acaba presentant, que li sembla la querella contra el President de la Generalitat??

Ens inculparem tots. Tots el que varem anar a votar els hi farem saber autoinculpant-nos. Tindran una feinada i faran un gran ridícul. Jo que sóc gran encara recordo l’autoinculpació per avortament dels anys 70.

I el 11 de Setembre del 2015, Que??

Estarem en el Procés Constituent cap el nostre Estat. Estarem acabant de construir les estructures d’estat que ens falten.

Que n’espera del Sr Mas quan presenti el seu full de ruta el proper 24N??

Ha de fer propostes que responguin els anhels de la majoria i crec que estarà a l’alçada com fins ara.

 

 

 

Switch to mobile version