Autor Societat
29 Novembre 2014 a 14:00

L’aplicació Alpify obté finançament per expandir-se internacionalment

Caixa Capital Risc i un grup de bussines angels aporten 400.000 euros

app alpify

Només prement el botó de l’aplicació l’usuari pot ser localitzat // Imatge cedida per Alpify

L’empresa Alpify, amb seu a Barcelona i Andorra podrà expandir-se internacionalment gràcies a l’aposta que han fet Caixa Capital Risc i un grup de bussines angels, que han vist una gran inversió en l’aplicació mòbil gratuïta dissenyada per aquesta empresa per localitzar persones en situacions d’emergència.

A través d’aquesta aplicació l’usuari pot enviar una alerta de rescat juntament amb la posició GPS simplement prenent el botó d’emergència, i fins i tot sense fer-ho, que permet al servei 112 conèixer la posició d’un desaparegut, si ho sol·liciten el cossos de seguretat.

L’èxit d’aquesta aplicació es basa en la correcta geo-localització de l’emergència per reduir el temps de rescat i per tant el nombre de víctimes i els recursos econòmics destinats. Aquest és un dels grans problemes que han tingut sempre els serveis 112/911. De fet, en 2013 va haver-hi més de 100 morts en muntanya a Espanya per aquesta causa. No obstant, aquest estiu passat es van rescatar a quatre persones en temps rècord a Andorra i a 40 a Espanya gràcies a Alpify.

Actualment la app d’emergència Alpify compta amb 70.000 usuaris registrats, sobre tot a Andorra i a cinc comunitats autònomes d’Espanya (Aragó, Cantabria, Euskadi, Extremadura i La Rioja) ja l’utilitzen dins dels seus serveis del 112. A nivell internacional està començant la seva expansió. Recentment s’ha tancat un acord per implantar-la a la ciutat de Caracas i també s’està utilitzant en diferents estacions d’esquí de França, Argentina, Kazakstan i Turquia.

La idea de Alpify va néixer l’any 2012 com a conseqüència de la desaparició i posterior defunció d’un excursionista alemany en una zona muntanyenca d’Andorra. Un any després es va fundar l’empresa per part de Guillem Viladomat, i gràcies a l’impuls del Grup Inspirit, s’ha convertit per les seves prestacions i constants millores tecnològiques en una de les aplicacions capdavanteres en el mercat.

Caixa Capital Risc, la societat que ha apostat per l’aplicació és una gestora d’empreses de capital risc de “la Caixa”, que inverteix en les primeres etapes de companyies espanyoles innovadores que compten amb un elevat potencial de creixement.

Switch to mobile version