Autor Política
25 Novembre 2014 a 11:30

L’Ajuntament de Sabadell signa un conveni amb Endesa

Es vol afavorir la disponibilitat d’informació

L’Ajuntament de Sabadell signa un conveni amb Endesa // Imatge cedida per l'Ajuntament de Sabadell

L’Ajuntament de Sabadell signa un conveni amb Endesa // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sabadell

L’Ajuntament de Sabadell va signar ahir al matí un conveni amb Endesa per tal d’afavorir la disponibilitat d’informació individualitzada del consum elèctric de consumidors de tipus domèstic i establir sinergies de treball per a la sensibilització i disposició d’informació per part dels consumidors finals.

Josep Ayuso, tinent d’alcalde de Presidència i regidor del programa Smart City, ha declarat que “l’objectiu d’aquest conveni és l’estalvi energètic i, precisament, enllaça molt bé amb la iniciativa municipal dels comptadors intel·ligents i l’eficiència energètica que tant ens preocupa. Aquest nou conveni ens ha de permetre gestionar el consum elèctric i ser encara més eficients i eficaços amb l’energia”. Ayuso també ha explicat que “aquest acord ens permet aprofundir en la coresponsabilitat entre usuaris i distribuïdors i de ben segur que coneixent els usos més eficients de l’energia, podrem avançar en les mesures de suport per combatre la pobresa energètica. En aquest sentit, la feina que fem en l’àmbit de la ciutat intel·ligent és precisament això, millorar el servei adreçat al ciutadà gràcies a les noves tecnologies”.

Joan M. Jubany, subdirector d’Energia i Operacions Nord d’ENDESA Distribució Elèctrica ha expressat que “estem molt contents de poder signar un conveni d’aquestes característiques perquè demostra diverses coses: d’una banda, que ens prenem seriosament l’eficiència energètica. De fet que un municipi estigui treballant a fons en aquest àmbit és una molt bona notícia. A més, i d’altra banda, aquest conveni de ben segur que repercutirà positivament en la ciutadania”. Jubany ha afegit que “de moment aquest acord és una prova pilot on Sabadell es situa com a pioner. Per aquest motiu seran atesos de manera preferent”.

Amb aquest conveni, Endesa respon a la proposta de l’Ajuntament de Sabadell perquè els consumidors puguin prendre part en les campanyes de conscienciació energètica en el projecte pilot d’Endesa Distribució de visualització de consums via web. Per a això, només caldrà que el punt de subministrament reuneixi els requisits tècnics necessaris i que es disposi del consentiment escrit del consumidor. L’Ajuntament també elaborarà recomanacions d’eficiència energètica als usuaris que ho sol·licitin.

El conveni, que serà vàlid fins al 31 de desembre de 2015, no significa cap aportació econòmica de les parts signants i funcionarà a través de la creació d’una comissió mixta de seguiment. A més, complementa el projecte d’estalvi energètic per usuaris domèstics –comptadors intel·ligents i es desenvolupa a la ciutat de Sabadell des de 2009. Aquest projecte compta amb la participació de 120 famílies, que han generat una reducció del consum elèctric en una mitjana del 12,3%. Actualment, la fase de sol·licituds per la 6a fase es troba oberta per aquelles famílies voluntàries que desitgin participar-hi.

Switch to mobile version