Autor Cultura
27 Novembre 2014 a 16:30

La Xarxa de Museus Locals incorporen nous elements en la llengua dels signes

Està present a 18 museus de la província de Barcelona

Imatge cedida per la Diputació de Barcelona

Imatge cedida per la Diputació de Barcelona

El projecte La Mirada Táctil ha incorporat nous vídeos amb llengua de signes i subtítols en 18 museus de la Xarxa de Museus Locals (XML) de la Diputació de Barcelona, per tal de garantir que les persones sordes puguin conèixer els museus al natural.

Aquest projecte, realitzat per la Diputació de Barcelona i assessorat per la Federació de Sords de Catalunya (FESOCA), té avui dia 27 mòduls multisensorials d’interpretació tàctil. Aquests elements museogràfics disposen d’un mobiliari accessible en cadira de rodes, text en macrocaràcters per fer més senzilla la lectura, i lectura en braille, modalitat integrada pels visitants amb ceguesa.

Totes aquestes noves incorporacions estan pensades per fomentar l’accés a la cultura del col·lectiu sord signant i oralista. Es tracta bàsicament de la producció de vídeos en la llengua dels signes i subtitulats on de moment trobem aquests museus: Museu Mollfulleda de Mineralogia d’Arenys de Mar, Museu del Càntir d’Argentona, Museu de Caldes de Montbui, Museu-Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu, Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver de Cerdanyola del Vallès, Museu de ceràmica La Rajoleta d’Esplugues de Llobregat, Parc Arqueològic Mines de Gavà, Museu del Ter de Manlleu, Museu Comarcal de Manresa, Museu de la Nàutica del Masnou, Museu Abelló de Mollet del Vallès, Museu de Terrassa a la Casa Alegre de Sagrera, el Museu de la Pell de Vic i Vinseum de Vilafranca del Penedès.

Si més no, a aquests museus està previst que a començament del 2015 s’adhereixin: l’Enrajolada de Martorell, el Centre d’Interpretació Molí d’en Rata de Ripollet, el Museu d Arts de Sabadell i  el Museu de Sant Boi de Llobregat, per tal de què tots els museus que disposen d’aquest mòdul puguin cobrir tots els mòduls de La Mirada Tàctil.

Així mateix, i per facilitar la seva màxima difusió s’ha creat un canal de Youtube anomenat ‘La Mirada Tàctil’ accessibles amb codi QR. En el qual els visitants podran accedir als vídeos mitjançant smartphones o bé per la web del museu local, de la Diputació de Barcelona o de la FECOSA.

Switch to mobile version