Autor Entitats
4 Novembre 2014 a 12:30

La Regió metropolitana de Barcelona redueix un 2,92% de residus respecte l’any passat

Matadepera es posiciona com el municipi on més es recicla

ARC - Josep Maria Tost

El director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost presentant els resulats del balanç // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

El director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, va exposar ahir l’estadística del balanç de residus municipals i comarcals de l’any 2013. Els resultats mostren que el Vallès Oriental, representa un 32,05% de residus nets, posicionant-se com la segona comarca amb major capacitat per la recollida selectiva ben gestionada. La segueix el Maresme, amb un 31,32% i només l’encapçala el Baix Llobregat.

Matadepera, el municipi del Vallès Occidental, està considerada com la ciutat de la Regió metropolitana amb un índex més elevat en la recollida selectiva neta, comptabilitzant un 75,5%. El segueixen les ciutats del Vallès Oriental com Sant Pere de Vilamajor (78,48%), Aiguafreda (72,11%), Gualba (67,64%) i Tagamanent (66,63%).

En general, a Catalunya es van generar  3.588.822 tones de residus municipals, una quantitat que suposa un 4% menys que l’any 2012.

Switch to mobile version