Autor Societat
14 Novembre 2014 a 17:00

La Fundació Main de Sabadell celebra la XV Gala pel Dia Mundial de la Infància

Serà el demà al Palau de Congressos de Catalunya

Dia Mundial de la Infància

L’Ajuntament de Sabadell recolza la organització de la Fundació Main des de fa 6 anys // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sabadell

La Fundación SOS i la Fundació sabadellenca Main organitzen conjuntament, per primera vegada, l’esdeveniment solidari anual que congrega a famílies, artistes i personalitats en favor als drets de la infància. La diada, que es celebrarà demà, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i Sabadell, la Diputació de Barcelona, la Fundació La Caixa i El Periódico.

La Fundació Main ha dedicat els seus esforços durant 27 anys a l’acció social, juntament amb les entitats Eveho i IDeA. A més, l’Ajuntament de Sabadell ha reconegut la seva tasca amb el projecte MAIN a Moçambitc, des de fa 6 anys. Per això, l’alcalde de la ciutat Joan Carles Sánchez, assistirà a la celebració de demà, amb altres representants d’entitats col·laboradores.

La tinenta d’alcalde de Serveis Socials, Marta Farrés va comentar ahir que “ens calen iniciatives com aquesta que vagin orientades a garantir els drets de qualsevol infant allà on visqui. Invertir en experiències com aquesta és apostar pel futur de les societats”. Per la seva banda, el regidor de Drets Civils i Ciutadania, Quim Carné, ha ressaltat el treball de la Fundació Main en el marc de la protecció dels infant que malviuen a Maputo, a més de “sensibilitzar els joves de la ciutat de la necessitat de comprometre’s amb la transformació social del seu entorn a través de la XESI (la Xarxa Educativa Solidària Intercultural). Qualsevol infant ha de tenir els drets bàsics garantits, per ètica i per justícia”.

El president de la Fundació Main, David Rodríguez, ha expressat que aquesta festa serveix per donar veu als drets dels infants, “que són els que més pateixen i els més silenciosos i parlem per ells o ningú ho farà”. Per la seva banda, el també organitzador de la diada amb la Fundació SOS, Lluís Esteban, ha assenyalat que la gala, des de fa 15 anys, manté el seu principal objectiu fins a dia d’avui, “la defensa i promoció dels drets dels infants i és molt important aconseguir fons econòmics per poder-los invertir en projectes socials”.

El Dia Mundial de la Infància

L’esdeveniment agrupa més de 10 actuacions i hi participen 25 empreses amb un mateix fi, el de recaptar fons pels projectes Somos una Família, promogut per la Fundació SOS i TSEMBA, de la Fundació Main. Ambdós programes vetllen pels drets dels infants a Espanya, però també a països subdesenvolupats, com Moçambic.

Pel que fa a TSEMBA, originat per la Fundació Main i l’Associació Hlayiseka a Maputo, treballen per aconseguir una vida millor pels nens i nenes que viuen als carrers de Moçambic. Se’ls proporcionen les eines per enfortir-los i iniciar una nova vida més segura i lliure, en alguns casos, tornant amb les seves famílies.

D’altra banda, la campanya Somos una Familia, de la Fundació SOS, procura ajudar a les llars amb fills menors d’edat que es troben en risc d’exclusió social, per haver o estar a punt de perdre casa seva.

Sabadell pels drets de la infància

L’Ajuntament de Sabadell dóna suport a aquesta iniciativa en el marc del 20 de novembre, Dia Internacional dels Drets dels Infants. Per aquest motiu, s’organitzen una sèrie d’actes a la ciutat. Com ara l’Acte central del Dia Internacional dels Infants, que consistirà una trobada del joves estudiants en “contra de la vulneració dels drets dels infants”. Durant l’esdeveniment es farà un reconeixement als alumnes participants en el projecte XESI (Xarxa Educativa Solidària Intercultural). L’acte tindrà lloc el 20 de novembre, a les 9.00h a la Fira de Sabadell, a càrrec del vicepresident de Pallassos sense Fronteres, Pep Callau. L’organitza el Síndic de Greuges de Sabadell i l’Ajuntament, amb la col·laboració d’SMATSA.

El 21 de novembre a les 11.00h al Casal Pere Quart es projectarà un documental sobre el dia a dia dels nens llatinoamericans. Després del visionat, es procedirà amb un debat titulat No és un joc, tot plegat organitzat per la Unió Comarcal de CCOO del Vallès Occidental-Secretaria de Formació i Cultura de la CONC.

Switch to mobile version