Autor Política
28 Novembre 2014 a 16:15

ICV-EUiA de Sabadell acusa la grua municipal de tenir afany recaptatori

Demana un canvi en la gestió

ICV EUIA

Aureli Calvo, Mireia Marín i Marisol Martínez (de dreta a esquerra) // Imatge cedida per ICV-EUIA Sabadel630

Els grups municipals d’Iniciativa i d’Esquerra Unida i Alternativa a l’Ajuntament de Sabadell van carregar durament ahir en una roda de premsa contra el servei de grua que té subcontractat el consistori. Els ecosocialistes consideren que l’empresa privada que gestiona la grua municipal actua amb “afany recaptatori” i creuen que els seus treballadors desenvolupen tasques que corresponen exclusivament als agents de la Policia Local. ICV i EUiA asseguren que han rebut nombroses queixes de ciutadans que denuncien abusos per part dels responsables d’aquest servei i per això demanen a l’Ajuntament que canviï la seva gestió.

El portaveu d’Iniciativa a Sabadell, Aureli Calvo, va acusar a l’Ajuntament de prioritzar “la recaptació econòmica” per davant de “garantir la preservació de la legalitat”. Segons Calvo, el consistori està donant a treballadors d’una empresa privada “competències que són exclusivament policials”. I és que ICV i EUiA van explicar que són els treballadors de l’empresa concessionària del servei de la grua i no policies locals els que valoren si cal retirar vehicles de la via pública o a qui els correspon decidir si un cotxe, moto o furgoneta infringeix la normativa sobre estacionament.

Per acabar amb aquesta gestió del servei, la portaveu d’Esquerra Unida i Alternativa a la ciutat, Marisol Martínez, va anunciar que han interposat un recurs amb l’objectiu que una resolució obligui l’alcalde Joan Carles Sánchez a declarar la nul·litat de la subcontractació. Marisol va assegurar que la gestió del servei “no està ajustada a dret” i va recordar la sentència del Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia que “determina que les actuacions d’aquestes empreses i els seus treballadors no estan protegides per la presumpció de veracitat que sí que tenen els agents de policia”. La portaveu ecosocialista també va recordar a Sánchez que la Llei de forces i cossos de seguretat estipula que només la Policia Local d’un municipi és competent en aquesta matèria.

Tant Iniciativa com EUiA reconeixen que els treballadors del servei de grua fan fotografies als vehicles que consideren infractors i les envien a un agent perquè verifiqui que s’està cometent una infracció. Tot i això, els dos grups denunciants creuen que aquest sistema no és efectiu perquè l’agent “valida la sanció sense haver comprovat personalment al lloc dels fets i amb tots els elements la veracitat del que s’està multant”. A més, agafant-se de nou a la Llei de forces i cossos de seguretat, Martínez va recordar que la norma estipula que la policia ha de verificar “de forma directa” que el vehicle en qüestió estigui cometent una infracció.

Els dos grups municipals van presentar el document acompanyats de Mireia Marín, portaveu de la Plataforma contra l’abús de la grua i radars de Sabadell, que els dóna suport en la iniciativa. Marín va intervenir a la roda de premsa assegurant que “les persones que han estat víctimes d’aquestes pràctiques es troben en una situació d’indefensió” i creu que el funcionament de l’actual sistema de gestió és “una agressió als drets dels ciutadans”.

Switch to mobile version