Autor Societat
22 Novembre 2014 a 13:00

Finalitza una temporada de creuers excel•lent pels Ports de la Generalitat

Amb 50 escales i 43.000 passatgers

Seabourn Sojourn a Palamós

Seabourn Sojourn a Palamós // Foto: Ports de la Generalitat

Els Ports de la Generalitat han clos una temporada fantàstica en que cada any hi ha més companyies que aposten per les instal·lacions portuàries de Palamós, Roses i Sant Carles de la Ràpita i les destinacions úniques de la Costa Brava i les Terres de l’Ebre, per oferir  als turistes de creuer nous paratges de la geografia catalana.

Destaca Palamós com a port mitjà dins del mercat de creuers, el bon paper que està fent Roses cap a la consolidació d’aquesta activitat i l’inici de Sant Carles de la Ràpita en aquest sector.  Amb tot, la temporada de creuers 2014 als tres ports  s’ha tancat amb 50 escales, uns 43.000 passatgers i un impacte econòmic estimat de 3 MEUR en el conjunt del territori.

A la Costa Brava, el port de Palamós, que el passat diumenge va acollir el darrer creuer de la temporada, ha assolit molts bons resultats amb 38.616 passatgers i 36 escales, un 29% d’increment de passatgers i un 5% menys d’escales, respecte a l’any 2013. Així, els 38.616 passatgers de creuer que han visitat enguany Palamós situen el port en la segona millor temporada de la seva història, igualant la de 2011 en què es va batre el rècord del port amb 38.770 passatgers.

Per la seva banda,  el port de Roses va tancar a l’octubre passat una gran temporada amb 10 escales de creuer i 3.700 passatgers, doblant el nombre d’escales i gairebé multiplicant per quatre el nombre de passatgers, comparativament amb l’any passat.

A les Terres de l’Ebre, el port de Sant Carles de la Ràpita, que s’ha estrenat aquest estiu amb l’activitat creuerística, ha clos la temporada amb quatre escales de creuer i mig miler de passatgers.

L’activitat de creuers dels ports de Palamós, Roses i Sant Carles de la Ràpita i les seves destinacions turístiques es promouen en els diferents fòrums del mercat creuerístic a través de les marques Costa Brava Cruise Ports i Delta Ebre Port.

 

Balanç a Palamós

Palamós va iniciar la temporada a l’abril i l’ha finalitzada al novembre, confirmant un cop més la desestacionalització de l’activitat de creuers.

Pel que fa al perfil dels turistes de creuer, gairebé la meitat han estat britànics (49%), seguits dels francesos (32%), nord-americans (9%), irlandesos (2%), australians (2%), belgues (1%) i canadencs (1%), entre d’altres.

Pel que fa a les visites realitzades pels creueristes, un 31% dels passatgers han fet excursions  i el 69% restant han optat per quedar-se. Les destinacions turístiques més escollides han estat Girona; Figueres i Púbol; Tossa de Mar i Lloret de Mar; Pals, Peratallada i la Bisbal d’Empordà; Castelló d’Empúries; Platja d’Aro; Begur  i Barcelona.

En el transcurs de 2014 el port de Palamós ha rebut per primera vegada l’escala dels creuers Zenith, MSC Sinfonia i Star Flyer. Així mateix, la companyia de luxe Paul Gauguin Cruises també ha tingut presència amb el vaixell Tere Moana.

Destaca el compromís de companyies que continuen visitant Palamós com ara: Pullmantur, Thomson Cruises, Seabourn Cruises, Crystal Cruises, Azamara Cruises, MSC i Star Clippers.

 

Switch to mobile version