Autor Entitats
27 Novembre 2014 a 16:00

Fina Miralles, protagonista de la nadala de la Fundació Joan Miró 2014

La sabadellenca ho serà després de Perajaume o Tere Recarens, entre d’altres

Fina Miralles

Fina Miralles al FEM Corpòlogia Women’s Live Art Meeting // Imatge del web http://www.liveartarchive.eu

La Fundació Joan Miró selecciona cada any un artista de l’escena local per marcar la tradicional temporada de festes hivernals. La seleccionada d’aquest any ha sigut la sabadellenca Fina Miralles, qui exposarà la Nadala 2014 del 28 de novembre a l’11 de gener de 2015. La inauguració, però, serà a les 7 de la tarda d’avui a la Fundació Joan Miró (Parc de Montjuïc s/n), on es comptarà amb la presència, entre d’altres, de l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez.

L’obra de Fina Miralles

Fina Miralles (Sabadell, 1950), va tenir un rol important en l’art conceptual català sorgit amb força durant els anys setanta. Va participar en la creació de l’Espai 10 de la Fundació Joan Miró a finals d’aquella mateixa època. Ara, des de Cadaqués, continua activa i fidel al seu diàleg quotidià amb la terra, el mar i els ritmes de la natura.

A “Fina, sembra, que uns altres ja recolliran”, Miralles vincula la simbologia del pessebre amb el solstici d’hivern, així com amb el cicle anual de regeneració. D’un entorn erm neix un infant miraculós, de la mateixa manera que de l’aparent inacció de l’hivern sorgeix un esclat de vida a la primavera.

Switch to mobile version