Autor Entitats
28 Novembre 2014 a 10:30

Exposició del Grup Pessebrista de la Capella de Montserrat de Castellar del Vallès

Inauguració amb la presència de Miquel Calçada

Diorama a Castellar del Vallès

Diorama a Castellar del Vallès // Foto cedida Grup Pessebrista Capella de Montserrat

Dissabte 29, a les 19 h, tindrà lloc l’acte d’inauguració de la 64a Exposició de Pessebres, en el local del Grup Pessebrista de la Capella de Montserrat, al carrer del Dr. Pujol, de Castellar del Vallès. Enguany, l’eix central de l’exposició és la celebració del Tricentenari del 1714. En aquest sentit, cal destacar la presència en la inauguració del senyor Miquel Calçada, conegut periodista i empresari, a més de comissari de la Generalitat per a l’organització dels actes commemoratius.

La mostra es compon d’una vintena de diorames, que recorden llocs característics de Catalunya, lligats a la història del país com ara Santa Maria de Taüll, el castell de Cardona o la cartoixa d’Escaladei. A la sala del primer pis, es podrà visitar “Les tradicions catalanes del Nadal”, exposició de caire participatiu, que recull materials diversos que expliquen els costums més arrelats del Nadal a casa nostra.
S’ha editat un cartell, obra de Jaume Muntada, amb una simpàtica concentració de més d’un centenar de figures de pessebre, que vol fer-se ressò de les darreres mobilitzacions col•lectives. L’oferta lúdica i formativa per als visitants compta també amb un àlbum amb textos, adhesius i jocs. Està previst que 900 alumnes de la vila, amb el suport de l’Ajuntament, visitin la exposició.

El tradicional Concurs de Pessebres arriba ja a la 72a edició. La inscripció és fins al dia de Nadal. El lliurament de premis s’efectuarà l’11 de gener de 2015. Fins al 6 de gener, les visites a l’exposició seran dissabtes, diumenges i festius. Després, només diumenges, tenint en compte que els dies feiners entre el 22 i el 31 de desembre també seran hàbils per veure els diorames. La mostra tancarà les seves portes l’1 de febrer de 2015.

A banda de la 64a Exposició de Pessebres, l’animós Grup de Pessebristes de la Capella de Montserrat de Castellar del Vallès serà present, com a convidat especial a la VII Exposició Internacional de Pessebres de Santo Tirso, a Portugal, amb una vintena de pessebres, un gran pessebre popular i una exposició de figurinistes rellevants de Catalunya. Així mateix, el Grup participarà en la Biennal del Pessebre Català de Banyoles, amb dos pessebres inèdits de Joan Muntada i Àngel Casasayas.

Switch to mobile version