Autor Societat
3 Novembre 2014 a 16:30

EUiA denuncia presumptes delictes comesos en relació a la Policia Municipal de Sabadell

Insisteixen en investigar fins on calgui la gestió del cos

Imatge del web d'Esquerra Unida i Alternativa

Imatge del web d’Esquerra Unida i Alternativa

Dijous passat, el grup municipal d’Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell va trobar-se una documentació que algú havia deixat sobre la taula. Després d’examinar-la i atesa l’aparent veracitat dels documents, van prendre la decisió de dur-la davant la Fiscalia dels Jutjats de Sabadell per tal que la valori.

La documentació trobada feia referència a diversos fets relatius a la Policia Municipal de Sabadell: entre els presumptes delictes que s’haurien comès hi hauria l’exempció, per motius que no estan aparentment justificats, del pagament de taxes municipals a diversos ciutadans i ciutadanes, entre ells, persones relacionades amb el govern local i l’àmbit polític, inclòs el cas d’una ex-alcaldessa i actual diputada provincial. També s’ha donat a conèixer a la fiscalia la presumpta comissió d’uns fets a una persona detinguda, i que, atesa la gravetat de la descripció dels mateixos, es va considerar traslladar-ho a la fiscalia, perquè valori si inicia una investigació.

Si tota aquesta documentació és certa, EUiA considera confirmat que és absolutament imprescindible que s’actui, de manera urgent, sobre la Policia Local de Sabadell, i que el govern municipal no es continui inhibint, com ha fet fins ara. De fet, la gestió d’aquest cos ja va ser centre de la preocupació de totes i totes en el cas Mercuri, i amb la nova aportació a la Fiscalia, el grup municipal d’EUiA creu que s’ha d’actuar d’una vegada. EUiA ha demanat en diverses ocasions que el cap de policia, l’imputat Josep Miquel Duran, sigui apartat de la gestió, que segueix encapçalant amb total normalitat. A més, també denuncien que l’alcalde ha negat a la formació, de manera reiterada, un conjunt de peticions d’informació que han demanat sobre la gestió de la Policia a Sabadell.

Així doncs, des del grup municipal d’EUiA s’insisteix en què cal investigar, fins on faci falta, un àrea tan sensible de la gestió municipal com és la de la Policia, i asseguren que es mantindran actius denunciant sistemàticament qualsevol fet que contribueixi a malmetre la imatge del cos, al qual la formació d’esquerres reconeix la gran tasca realitzada a diari, així com el conjunt de bons professionals que l’integren.

Switch to mobile version