Autor Societat
2 Novembre 2014 a 18:00

Espadaler anuncia una nova promoció de bombers funcionaris

Durant la inauguració del nou parc de Bombers d’Olot

Ramón Espadaler a la inaguració del nou Parc de Bombers d'Olot

Ramón Espadaler a la inaguració del nou Parc de Bombers d’Olot // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

El passat divendres 31 d’octubre, el conseller d’Interior Ramón Espadaler, va inaugurar el nou parc de Bombers d’Olot, a la comarca de la Garrotxa. Durant l’acte, el conseller va anunciar que, davant l’escassesa de personal, “la primera de les prioritats del departament és fer una promoció de bombers funcionaris i estem treballant perquè sigui possible i ens permeti recuperar el personal que ens cal”.

En aquest sentit Espadaler, que ha destacar que la construcció del nou parc ha estat possible gràcies a l’esforç i l’entesa entre les administracions, va voler valorar i agrair la tasca dels bombers, més enllà de la inauguració d’aquest parc de qualitat.

Espadaler, també va explicar que el departament és conscient de les dificultats que pateix el cos de bombers, i que “treballem en base amb dos criteris: la seguretat de les persones i la millora de les condicions materials”.

L’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas, per la seva banda va afirmar que el nou parc configura una gran zona de serveis que “valorem des de l’Ajuntament”, i va assegurar que “hi ha pocs cossos que tinguin tant reconeixement com els bombers; mereixen sobradament instal·lacions de la màxima qualitat com aquesta”.

El cap de la Regió d’Emergències Girona, Enric Cano, també va tenir un record “pels companys jubilats i aquells que ens han deixat” i va valorar el nou parc com una instal·lació magnífica. Segons Cano, “necessitem recursos humans i sóc conscient que el conseller està fent esforços perquè l’any que ve hi hagi una nova convocatòria”.

El Parc, que ha funciona des del 31 de juliol d’aquest any, té una dotació de 44 bombers, dels quals 23 són bombers funcionaris, 6 voluntaris i una dotació de segona activitat. A més, Olot és una de les seus dels GRAE dels Bombers de la Generalitat, i en aquest sentit compta amb una dotació de 14 especialistes d’aquesta unitat especialitzada.

El nou parc està situat al carrer de l’Estadi sense número, és a dir al límit nord de la ciutat, en un solar de 4.155 m2 cedit per l’Ajuntament d’Olot. Aquesta ubicació permet una ràpida connexió amb les principals vies de circulació i d’accés de la ciutat.

Al solar també s’hi ha construït una helisuperfície que pretén facilitar els desplaçaments del personal de la unitat GRAE quan hagin de treballar en una emergència. Aquesta helisuperfície, degut a la proximitat amb altres serveis públics, serà compartida amb l’hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa, així com també amb els Mossos d’Esquadra d’Olot.

El nou parc de Bombers compta amb dues plantes amb un total de 1.822,33 m2 construïts. A la planta baixa s’hi ha habilitat la sala de control, els despatxos, una aula de formació, el gimnàs, vestidors femenins i masculins, un magatzem de material per als bombers, i un altre pels GRAE, així com també un taller mecànic.

A la primera planta hi ha el menjador, la cuina, els dormitoris, un vestuari pel personal del GRAE, i un altre pels Equips de Protecció Individual (EPI), l’arxiu i també la sala tècnica de tot el Parc.

Les cotxeres, que s’han construït a la vessant est de l’edifici, compten amb una dotació de vehicles del parc formada per dues autobombes rurals pesants (BRP), una autobomba forestal pesant (BFP), una autoescala automàtica (AEA), i dues unitats de personal i càrrega (UPC). En relació a les dotacions de vehicles del GRAE Muntanya, compten amb una unitat de transport personal (UTP), i una unitat de personal i càrrega (UPC).

El projecte, redactat pels arquitectes Xavier Farré, Santi Orteu i Glòria Piferrer de l’equip d’OP-Team Arquitectura SLP, va ser adjudicat per 3.040.651€, i executat per l’empresa PAI, SA.

A l’acte d’inauguració també hi van assistir el secretari general del Departament d’Interior, Josep Martínez; el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Ramón Parés; la directora de serveis, Carme Virgili; el director territorial d’Interior a Girona, Albert Ballesta; el subdirector general operatiu, Albert Vilanova; la subdirectora general tècnica de Bombers, Anna Martín; el sergent cap de Parc d’Olot, Josep M. Moreno; el cap de la Unitat GRAE d’Olot, Jordi Martí; i responsables del cos dels Mossos d’Esquadra i del Sistema d’Emergències Mèdiques, entre d’altres.

Switch to mobile version