Autor Política
14 Novembre 2014 a 17:30

ERC proposa un Pla de dinamització del Passeig

“Aquest no és el Passeig que s’havia previst”

Juli Fernàndez al Passeig de la Plaça Major

Juli Fernàndez al Passeig de la Plaça Major // Imatge cedida per ERC Sabadell

Ahir, el partit local d’ERC va emetre un comunicat manifestant que, després de la finalització oficial de les obres del Passeig, i del seguiment del seu desenvolupament, “aquest no és el Passeig que s’havia previst”.

Juli Fernàndez, candidat a l’alcaldia per ERC, explica que el resultat després de 19 anys de provisionalitat, i dels diversos obstacles per als comerciants, els ciutadans i el transport, “el Passeig havia de ser un espai públic de qualitat, en teoria havia de transmetre identitat i orgull de pertinença, ser un espai de trobada i s’havia d’apostar pels arbres i la vegetació com element destacat. Aquest projecte no incorpora la vegetació, que queda aparcada, i ha deixat un paisatge d’asfalt immens en un espai públic central per a la ciutat”.

Fernàndez assegura que l’objectiu de recuperar els espais pels ciutadans no s’ha complert, i afegeix que tal i com ha quedat el projecte, cal fer un pla de millora. En aquest sentit, el candidat a l’alcaldia per ERC, ha aclarit que en cap cas s’està parlant de més obres de grans dimensions, sinó d’un “Pla de dinamització de l’Espai que contempli l’ús de l’espai públic per part dels veïns i veïnes de la ciutat i que potenciï l’activitat comercial, i això cal fer-ho a partir de la cooperació amb els socials i comerciants de la zona”. Fernàndez també ha lamentat que “el resultat certifica, que tots els processos participatius i espais de debat han quedat en paper mullat que suposa una presa de pèl pels veïns i comerciants afectats”.

En el comunicat d’ERC es recorda com s’havia previst el projecte inicial pressupostat el 2012. Aquest plantejava un Passeig de la Plaça Major amb el brollador d’aigua que hi havia antigament, les pèrgoles amb vegetació que havien d’oferir ombra a la part central, on s’hi anaven a col·locar seients i crear un espia de trobada per a tota la ciutadania. Pel què fa al terra, aquest havia d’evocar identitat, recordant un teixit, combinant grans espais de pedra amb ciment, creant una zona de contrastos amb la gran font.

Juli Fernàndez conclou afirmant que “és una pena que haguem perdut l’oportunitat com a ciutat de recuperar un espai públic de gran qualitat. Ara bé, treballarem per tal de fer possible les millores necessàries per fer-lo un espai més atractiu”.

Switch to mobile version