Autor Ensenyament
2 Novembre 2014 a 09:00

El Tren de l’Ensenyament d’FGC incrementa les seves reserves

Les reserves han augmentat per sobre del 75% respecte el 2013

FGC

Tren de l’Ensenyament d’FGC // Imatge cedida per FGC

El Tren de l’Ensenyament ha registrat en el que portem d’any fins aquest octubre, 7.500 reserves, incrementant la xifra, així, més del 75% respecte les acumulades el mateix període de l’any passat. La gran majoria dels itineraris que presenta aquest itinerari educatiu impulsat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han sigut partícips d’aquest increment.

Els augments més significatius els trobem a les activitats “Coneix el funcionament d’FGC des de dins”, que inclou una visita al Centre Operatiu de Rubí, i “Visita una estació”, que permet als alumnes descobrir el funcionament intern d’una estació d’FGC. Cal destacar que aquesta darrera activitat ha augmentat en un 850% el seu registre de reserves respecte el 2013. Tot així, no es tracta de l’activitat amb més reserves, que es “Vine al Funicular de Vallvidrera”, que ha registrat un total de 2.503 escolars.

Actualment, el Tren de l’Ensenyament posa a l’abast dels centres educatius un total de set itineraris per als seus alumnes:

  1. Vine al Funicular de Vallvidrera”: activitat guiada on es treballa la importància de conèixer i respectar les normes de civisme i seguretat per viatjar i també el funcionament del funicular. Es fan activitats a l’Espai Provença, es visita una estació d’FGC segons la ubicació de l’escola i es visita la sala de màquines del Funicular de Vallvidrera.
  2. Descobreix l’evolució del ferrocarril”: activitat guiada al Centre d’Interpretació del Ferrocarril de l’estació de Martorell-Enllaç, on es treballa la història i l’evolució del tren i la importància de conèixer i respectar les normes de civisme i seguretat. Inclou a més la visita a una estació de la línia Llobregat-Anoia i un viatge amb el Cremallera de Montserrat (opcional).
  3. Coneix el funcionament de Ferrocarrils des de dins”: visita guiada al Centre de Comandament i al Centre Operatiu d’FGC, ambdós situats a Rubí, i des d’on es controla la xarxa de trens de les línies d’FGC i es fan les tasques de manteniment i de reparació.
  4. Descobreix els secrets del cremallera de Montserrat”: tallers l’objectiu dels quals és donar a conèixer diferents mitjans de transport respectuosos amb el medi ambient, el funcionament del cremallera i el funicular, i la tradició i la història de la muntanya de Montserrat.
  5. Vall de Núria i l’enginy del cremallera“: activitat guiada centrada en la història i funcionament del cremallera. L’activitat inclou, entre d’altres activitats, l’entrada a l’exposició del material mòbil del cremallera a l’estació del cremallera de Ribes Vila i el viatge en telecabina.
  6. Tren del Ciment”: el trajecte es realitza amb una locomotora dièsel de 4 cotxes i amb parada a 4 estacions, visitant, entre d’altres, els Jardins de Ca l’Artigas dissenyats a principis del segle XX per Gaudí o el Museu del Ciment Asland.
  7. Visita una estació”: consisteix en la visita a una estació en la qual s’ensenya als nens el mecanisme de les estacions, des de la validació i compra de bitllets a com col·locar-se a les andanes sense oblidar les actituds cíviques pròpies del transport públic.

El Tren de l’Ensenyament

El Tren de l’Ensenyament és una iniciativa d’FGC iniciada ja fa 9 anys. Està adreçada a estudiants de cicles formatius i mòduls professionals a qui interessi aprendre la importància del tren com a mitjà de transport públic, eficaç i respectuós amb el medi ambient, a més d’inculcar-los els valors del servei públic i col·lectiu.

Switch to mobile version