Autor Cultura
4 Novembre 2014 a 15:00

El Teatre Estruch presenta “Insectum”

Un espectacle interactiu amb videoprojeccions

Les libel·lules d'"Insectum"

Les libel·lules d'”Insectum” // Imatge del web Comedia

El proper divendres 7 de novembre a les 21.00h, el Teatre de l’Estruch de Sabadell acull l’espectacle “Insectum”, un muntatge interactiu de piano en directe, dansa i videoprojeccions que evoca una visió del món a través dels ulls d’un insecte.

Per tal d’aconseguir aquest punt de vista tant particular, ho fa a través de diversos elements com ara la musica, amb el lleidatà David Pradas al piano, les projeccions semi-interactives de l’artista sabadellenc Fausto Morales, i la dansa de les ballarines Elisabeth Ollé i Mariona Tarré, dirigides per Montse Argemí, de l’escola municipal de dansa Bots.

Les cuques de llum d'"Insectum"

Les cuques de llum d'”Insectum” // Imatge del web de Comedia

“Insectum” també és el títol del nou disc del compositor lleidatà David Pradas, format per una suite de nou peces, cadascuna de les quals evoca el moviment i la textura d’un insecte. Pradas desconstrueix el so, elabora una imatge mental de cada insecte i planteja com a repte per a l’espectador, endevinar quin és cadascun.

Aquest, no és el primer cop que es produeix la sinèrgia creativa entre el compositor i l’artista vallesà Fausto Morales. Un dels seus darrers treballs és “Umbracle. Zona Afectada” que, amb música de Pradas i vídeo-mapping de Morales, va tenir lloc al Parc de la Ciutadella de Barcelona durant les Festes Majors de la Mercè de l’any 2012.

Pradas i la seva música, també s’han pogut escoltar a la 080 Barcelona Fashion Week, on la dissenyadora manresana, Miriam Ponsa va escollir la peça AIRUN per a la presentació de la seva col·lecció anomenada “Boletaires”.

Les marietes d'"Insectum"

Les marietes d'”Insectum” // Imatge del web de Comedia

Pel què fa al sabadellenc Fausto Morales, pioner en el camp de les arts visuals en l’escena electrònica i fundador de l’empresa Slidemedia, té una reconeguda trajectòria d’esdeveniments importants en els quals ha participat, com ara el SONAR, les Festes de la Mercè de Barcelona, fires internacionals com PALME VIETNAM, Saigon; així com també de col·laboracions en vídeos d’artistes com Antonio Orozco entre d’altres.

Un dels últims treballs de la seva empresa, és el mapping en directe per a l’Orquestra Simfònica del Vallès i per a ajuntaments, com el d’Alcarràs a Lleida, per exemple. Sildemedia també ha participat en fires com la Mediterrània de Manresa, i en treballs per a empreses com Coca-Cola o Silver Electrònica, a més d’encarregar-se de l’escenografia del Fòrum Impulsa, entre d’altres.

Switch to mobile version