Autor Societat
6 Novembre 2014 a 17:00

El bufet del Vapor Llonch ofereix un cicle gastronòmic intercultural

El bufet Vapor Llonch ofereix un cicle gastronòmic intercultural

Bufet de l'Escola d'Hostaleria de Sabadell  // Imatge del web del Vapor Llonch

Bufet de l’Escola d’Hostaleria de Sabadell // Imatge del web del Vapor Llonch

El Vapor Llonch, bufet del migdia de l’Escola d’Hostaleria de Sabadell, oferirà a partir del 10 de novembre les receptes resultants de l’intercanvi de coneixements entre l’alumnat i l’equip docent amb set persones estrangeres de l’Espais Dona de Sabadell. Amb aquesta activitat, l’Ajuntament de Sabadell busca acostar la ciutadania a altres cultures.

L’activitat, sota el títol Mes Gastronòmic Intercultural, tindrà lloc entre el 10 de novembre i el 5 de desembre a l’Escola d’Hostaleria, situada a la carretera de Barcelona, número 208 bis. Les receptes han sorgit de l’intercanvi cultural amb diverses persones procedents d’Europa de l’Est, el Magreb, l’Àfrica Subsahariana i Llatinoamèrica.

La temàtica del bufet durant la primera setmana del cicle serà la cuina europea, amb plats com la mamaliga, àpat típic de Romania i que consisteix en crema de blat de moro. La segona setmana estarà dedicada a la cuina magrebina, amb plats com el cuscús de pollastre o el halaweyat, que són dolços típics del Marroc. La tercera setmana, que s’iniciarà el dilluns 24 d’aquest mes, girarà entorn la cuina de l’Àfrica Subsahariana, amb l’entrant aloko o les postres djindjer, entre d’altres. Per últim, la quarta setmana, entre l’1 i el 5 de desembre, es tractarà la cuina llatina, amb el pastís de yuca, la sopa de maní, feta amb cacauets, i el pollastre a la cistella, entre d’altres receptes.

Per a finalitzar aquestes setmanes de receptes interculturals, el 9 de desembre es farà una masterclass de cuina oberta a tothom sota el títol Cuines del Mòn. Durant l’activitat, que es farà a l’Auditori del Vapor Llonch, l’equip docent de l’Escola mostrarà com elaborar receptes tradicionals senzilles d’altres països i tancarà la sessió amb una degustació de diferents plats.

El servei de bufet del migdia de l’Escola està obert de dilluns a divendres entre les 13h i les 15.30h, i el preu per comensal és de 9’60 euros, incloent un bufet lliure d’entrants i postres i servint el segon plat a la carta. Per tal de reservar taula cal trucar al 93 745 31 61, o bé, enviar un correu electrònic a l’adreça escolahostalaria@ajsabadell.cat.

Switch to mobile version