Autor Sanitat
25 Novembre 2014 a 14:30

Diumenge, l’acte central del Dia Mundial de la Sida a Sabadell

L’acte tindrà lloc al Teatre del Sol

manifest_sida_2014

El pròxim dilluns 1 de desembre es commemora el Dia Mundial de la Sida i Sabadell s’hi suma sota el lema “Seguim fent camí en la lluita contra la sida”. La ciutat acollirà diverses propostes i activitats que pretenen reforçar la idea que cal continuar treballant en l’abordatge de la sida, per tal de posar-li fi.

La regidora de Salut de l’Ajuntament de Sabadell, Cristina Moreno, i el director d’Actuavallès, Alberto Capitan, van presentar ahir el programa de la jornada, i la regidora fa afirmar la necessitat de la prevenció i la sensibilització sobre “la necessitat de tenir comportaments sexuals segurs i també en àmbits com la detecció precoç. També per l’avenç en la recerca i la investigació”. De la mateixa forma, també va voler “posar en valor el treball de les entitats com Actauvallès, per la capacitat que tenen de portar a terme els programes de prevenció i d’inserció, malgrat les dificultats”. Per la seva banda, el director d’Actuavallès comentava que “s’ha avançat molt. Estem a molta distància de l’inici, però queda molt de camí per recórrer”.

Pep Plaza i Miquel Tejada en l’acte central

L’acte central d’aquesta jornada tindrà lloc aquest diumenge 30 de novembre, a dos quarts de 10 del vespre al Teatre del Sol. Organitzat per Actuavallès, l’acte comptarà amb l’actuació de Pep Plaza i Miquel Tejada, a més de la lectura del manifest, que anirà a càrrec de l’actor Pep Ferrer. Tot plegat, presentat per la periodista Elisabet Carnicé.

El preu de les entrades serà de 10€ i poden reservar-se a través del telèfon 93 727 19 00. Si el mateix dia de l’acte resten localitats, aquestes podran comprar-se al mateix Teatre del Sol. Així mateix, poden fer-se aportacions de Fila 0 a favor d’Actuavallès, a través del compte:

Fila 0                     BBVA                     0812-8682-29-0200087799

Abans d’aquest acte central, però, Actuavallès organitzarà una acció aquest dijous 27 de novembre al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) de Bellaterra.

Després de l’acte central, dilluns, conjuntament amb el Centre Sara, Actuavallès muntarà un estand informatiu a la Plaça del Mercat, on al migdia el farà la lectura del manifest i es construirà un llaç vermell en forma de cadena humana. Es tracta d’una acció conjunta amb les entitats catalanes que formen part del Comitè 1r. de desembre.

manifest_sida_2014

 

Switch to mobile version