Autor Economia
2 Novembre 2014 a 14:00

Dídac Lee aconsella als joves empresaris del Vallès Occidental

Al col·loqui del PIMEC Joves Empresaris

Miquel Camps, President de PIMEC Joves; Toni Rueda, Regidor de Promoció Econòmica de Sant Quirze del Vallès; Montserrat Mundi, Alcaldessa de Sant Quirze del Vallès; Dídac Lee, empresari i emprenedor convidat; i Xavier Núñez, President de PIMEC Joves Vallès Occidental

Miquel Camps, President de PIMEC Joves; Toni Rueda, Regidor de Promoció Econòmica de Sant Quirze del Vallès; Montserrat Mundi, Alcaldessa de Sant Quirze del Vallès; Dídac Lee, empresari i emprenedor convidat; i Xavier Núñez, President de PIMEC Joves Vallès Occidental // Imatge cedida per PIMEC Joves Vallès Occidental

El passat dimecres 29 d’octubre, el PIMEC Joves Vallès Occidental, juntament amb el Centre de Desenvolupament Econòmic Masia Can Barra de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, va celebrar un col·loqui entre els joves empresaris i emprenedors de la comarca amb l’emprenedor, Dídac Lee.

La jornada va tenir com a eix central la impotència de la innovació i l’emprenedoria, acostant al públic empresarial local i comarcal la figura de Lee, un referent en el món dels emprenedors, i en el sector de les tecnologies emergents.

El president de PIMEC Joves Empresaris Vallès Occidental, Xavier Núñez, va ser l’encarregat de moderar el col·loqui, en el que també van participar-hi Montserrat Mundi, alcaldessa de Sant Quirze, i Miquel Camps, president de PIMEC Joves Empresaris.

Dídac Lee, conegut per ser directiu del FC Barcleona, compta amb més de 18 anys d’experiència creant startups. Ha fundat 15 empreses, 9 de les quals encara funcionen. També es conseller delegat i fundador d’Inspirit, un grup empresarial format per empreses tecnològiques que operen en diversos sectors com ara Mk Online, seguretat informàtica, e-commerce, etc. Inspirit té més de 300 treballadors i seus a Barcelona, Madrid, Buenos Aires, Brasil, Mèxic, França, Itàlia, Xina i Sillicon Valley.

Durant el col·loqui, Lee va manifestar que “un emprenedor és qui converteix una idea en una realitat, assumint un risc”. En aquest sentit va afegir que “tots naixem amb unes aptituds innates. Depèn molt de l’educació que rebem que descobrim quins talents tenim i com els desenvolupem. El mes important és prendre consciència que ets emprenedor”.

Al mateix temps, com ha contrapunt, va voler aclarir que “els valors de l’emprenedoria els pot adquirir tothom. I qui els adquireix governa la seva vida”. Lee també va dir que “la societat podria ser més amable amb els emprenedors, perquè aquí es penalitza fer coses. A altres llocs emprendre està molt ben vist, però a la vegada els emprenedors tenen prou personalitat per fer un cas relatiu a l’entorn”.

En relació a la pregunta plantejada pel públic sobre si existeix un mètode d’èxit, Dídac Lee va respondre que “en el meu cas, identificar una tecnologia emergent, desenvolupar-la i saber-la vendre. Però el més important és tenir clars uns valors”. Uns valors sobre els que va contestar que “el factor humà ho és tot. I avui més que mai. Jo m’envolto de gent que comparteixi els meus valors: la meva forma de ser, de fer i d’actuar. No espero que tots al meu equip siguin iguals que jo. Si que siguin compatibles i es complementin, però sobretot que comparteixin els mateixos valors: innovació, intel·ligència…”.

En aquest sentit, Lee va subratllar també la importància d’encertar amb els socis quan les empreses creixen i no poden gestionar-se individualment. Lee va explicar que “si estic massa ocupat a gestionar un equip molt gran, no treballo en el projecte. Si triem bé un soci director ens anirà bé. Amb els sòcies hem de ser compatibles en caràcter, complementaris en habilitats, assumir el mateix grau de compromís, coincidir en valors i objectius, i estar compensats i equilibrats econòmicament”.

Finalment, en relació a les xarxes socials, després de l’èxit de la seva gestió al FC Barcleona on en quatre d’aquestes s’ha passat d’un milió a 130 milions de seguidors, Lee va explicar que “a les xarxes hem de ser-hi però sobretot hem de saber perquè hem de ser-hi”. I va afegir que “cal entendre i fer entendre que les coses van cap aquí, que no costarà gaire diners i què aportarà”.

El col·loqui va ser el primer acte que el PIMEC Joves al Vallès Occidental durà a terme per apropar als joves empresaris i emprenedors de la comarca a la patronal, aportar coneixement i que els joves puguin fer networking entre ells.

Switch to mobile version