Autor Societat
3 Novembre 2014 a 15:30

Comencen els treballs de prevenció d’incendis forestals a Montflorit

Es treballarà en l’arbrat, les branques baixes i el sotabosc

Treballs de prevenció d’incendis forestals a Montflorit // Imatge cedida per l'Ajuntament de Cerdanyola

Treballs de prevenció d’incendis forestals a Montflorit // Imatge cedida per l’Ajuntament de Cerdanyola

L’Ajuntament de Cerdanyola ha iniciat els treballs forestals de prevenció d’incendis a la urbanització de Montflorit. Els treballs, que tindran una durada d’aproximadament quatre setmanes, es realitzaran a 31 parcel·les no edificades, tres talussos en zona viària i dues franges de protecció contra incendis. A més, s’efectuarà el manteniment de la vegetació d’un tram del torrent dels Toros i del Parc de la Riera de Sant Cugat.

Aquestes feines s’emmarquen en el Pla municipal de prevenció d’incendis i consistiran en la reducció de la densitat d’arbrat, l’esporga de les branques baixes i l’estassada del sotabosc de les zones previstes.

L’Ajuntament cerdanyolenc s’encarrega de fer el manteniment de les franges de protecció al voltant de les zones urbanes envoltades de bosc del municipi per tal d’evitar que hi hagi zones de fàcil combustió properes als habitatges. A Montflorit, es tractaran dues franges antiincendis de 15 metres d’amplada, una d’elles situada a la part posterior del carrer Canaletes i, l’altre, darrere del Poblat ibèric de Ca n’Oliver.

Els equips que realitzen els treballs han començat a actuar en aquelles parcel·les on el propietari, amb previ pagament de l’import de les despeses, ha autoritzat l’Ajuntament a realitzar-los,  així com a les finques de titularitat pública i, de manera subsidiària, en aquelles on el propietari no ha fet cap actuació.

Des de l’any passat, els titulars de parcel·les urbanes no edificades estan obligats a requerir el tractament de la vegetació segons les condicions que estableix la Llei 5/2013 de mesures de prevenció d’incendis forestals en urbanitzacions.

Switch to mobile version