Autor Política
6 Novembre 2014 a 15:30

CiU, en desacord amb el destí dels diners que l’Ajuntament rep de la Diputació

El grup critica els 70.000 euros per les goteres de la pista d’atletisme

Carles Rossinyol // Foto: Joan Murcia

Carles Rossinyol // Foto: Joan Murcia

Convergència i Unió (CiU) en el ple d’aquest dimarts, s’oposava a la modificació de crèdit que l’equip de govern actual ha portat a terme per finançar, amb recursos de la Diputació, la reparació de les goteres de la pista d’atletisme de la ciutat, així com l’activitat incineradora de la concessionària dels serveis funeraris.

Carles Rossinyol, alcaldable de la formació, afirma que “No ens han explicat perquè l’empresa funerària necessita 70.000 euros, però el que sí que no entenem de cap manera és que ara, corrents, es prioritzi reparar les goteres de la pista”. En aquest sentit, Rossinyol, recorda que aquestes goteres daten del 2011 i que CiU ja va preguntar per la situació l’octubre d’aquell mateix any. “L’equip de govern va reconèixer que n’hi havia i que era la constructora qui ho havia d’arreglar, per això no té sentit que ara, després de 3 anys, dediquem diners a aquesta reparació. Ens preocupa molt que una infraestructura tan nova i cara tingui problemes des de la seva inauguració, no s’arreglin fins ara, i a sobre s’hi hagin de destinar fons que l’Ajuntament podria utilitzar amb altres fins”.

L’alcaldable és també delegat de l’àrea d’Hisenda de la Diputació i en aquest sentit explicava que, tot i que els fons surten d’aquesta Institució, els ajuntaments tenen un ampli marge per decidir-ne el destí. “Des de la Diputació marquem prioritats per invertir els recursos econòmics que els traslladem, per exemple prioritzen les llars d’infants, els plans d’ocupació i les inversions; però al final bona part depèn de cada Ajuntament i aquí discrepem del destí pel quan han optat”.

CiU al·lega que l’Ajuntament de Sabadell finança moltes de les seves despeses gràcies al govern de la Diputació. Des de l’entrada de la formació el 2011 al govern de la institució, aquesta ha traslladat a Sabadell més de 12 milions d’euros només amb el programa de xarxa de municipis.

Switch to mobile version