Autor Economia
15 Novembre 2014 a 18:00

Augmenta el nombre d’empreses del Vallès Occidental que opten al segell de qualitat SICTED

Les empreses han de passar un procés d’avaluació

Reunió de membres de la Taula de Qualitat

Reunió de membres de la Taula de Qualitat // Imatge cedida pel Consell Comarcal del Vallès Occidental

Amb l’objectiu d’incrementar la competitivitat turística de la comarca, durant el 2013 el Consorci de Turisme del Vallès Occidental va començar a treballar amb les empreses de diferents sectors per tal d’implantar el distintiu de qualitat SICTED.

Amb aquest distintiu s’aconsegueix un nivell de qualitat homogènia dins de les destinacions turístiques i genera valor per al turista i la pròpia destinació. A més, aporta una fidelització dels clients.

Si el 2013 van ser 10 les empreses que van obtenir el distintiu, aquest 2014 han estat 20 les empreses que s’han adherit al programa. Un total de 30 empreses de diferents sectors:  hotels, museus, oficines de turisme, restaurants, espais de reunions, empreses de turisme actiu, guies…

Les empreses i serveis turístics reben formació, assistència tècnica i individualitzada i assisteixen a taller per tal de poder obtenir a final d’any el distintiu. Per obtenir-lo, les empreses han de passar un procés d’avaluació, els informes de les quals es revisen a la Taula de Qualitat de la destinació. Aquest, és un òrgan col·legiat amb l’objectiu d’aprovar anualment els informes d’avaluacions externes i proposar la concessió, renovació o revocació del distintiu.

La Taula de Qualitat està formada per la Diputació de Barcelona, les Cambres de Comerç de Barcelona, Terrassa i Sabadell, els ajuntaments de Rubí, Sabadell, Sant Cugat i Terrassa, els tres Gremis d’Hostaleria de la comarca, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac i la Unió de Consumidors de Catalunya.

Aquesta Taula de Qualitat es va reunir el passat dia 10 de novembre i 14 opten a obtenir el segell de qualitat a finals d’any i 10 a renovar el distintiu que ja van obtenir al 2013.

El Consorci de Turisme del Vallès Occidental continuarà fent campanya per donar a conèixer el SICTED i l’objectiu és que en un període de 4 anys, unes 100 empreses del Vallès Occidental puguin ser distingides amb aquest segell de qualitat.

Cal destacar l’acte de 10 anys de Compromís Turístic que tindrà lloc a la Llotja del Mar el 18 de febrer de 2015 al que estaran convidades totes aquelles entitats relacionades amb el SICTED i on es farà entrega dels diplomes i premis a les empreses que participen al programa.

 

Switch to mobile version