Autor Motor
4 Novembre 2014 a 09:00

30.000 persones a l’International GT Open

[wzslider]

Àlex Palou s’emporta la victòria al Circuit de Barcelona-Catalunya

Aquest diumenge ha acabat la temporada 2014 al Circuit de Barcelona-Catalunya amb el darrer míting de l’International GT Open, que ha reunit gairebé 30.000 espectadors.

El títol de l’International GT Open ha estat marcat per una última carrera molt emocionant, plena de sancions. Roman Maylanov i Daniel Zampieri (SMP Racing Russian Bears-Ferrari 458) van proclamar-se campions creuant la línia de meta en tercera posició. Ambdós pilots partien des de la segona posició de la classificació general, per darrere d’Andrea Montermini i Niccolò Schirò (Villorba Corse-Ferrari 458), però els campions del 2013 s’han quedat enrere pels dos ‘drive through’ que han acabat amb les seves aspiracions de revalidar el títol. Han creuat la meta en desena posició.

El triomf va ser per la parella formada per Viacheslav Maleev i el valencià José Manuel Pérez Aicart (SMP Racing-Chevrolet Corvette), imposant-se a Miguel Ramos i Nicky Pastorelli (V8 Racing-Chevrolet Corvette) i als campions Mavlanov i Zampieri.

Àlex Palou, brillant a l’Euroformula Open

Àlex Palou va signar una actuació perfecta amb pole position, volta ràpida a la cursa i victòria final. Així, va sumar els màxims punts possibles amb l’objectiu d’aconseguir el subcampionat. El català, després de defensar amb valentia la primera plaça a la sortida, no va dubtar en ampliar l’avantatge en cada gir, millorant en diverses ocasions la volta ràpida. Els seus esforços, però, van estar en va, ja que el polonès Artur Janosz (RP Motorsport) va tenir-ne suficient amb acabar quart per convertir-se en campió.

Amb les seves pròpies paraules: “És molt bonic i especial guanyar a casa. Dedico aquest triomf a tots els aficionats que han vingut avui a animar-me al Circuit, així com al meu equip, a la meva família i a tota la gent que em dóna suport. Estic molt feliç. Avui el monoplaça anava perfecte i he gaudit molt pilotant. Llàstima de no haver aconseguit el subcampionat, encara que sabíem que era complicat”.

Victòria de Giao a la SEAT León Eurocup

Aquest ha sigut el primer any que es celebra la SEAT León Eurocup i en ella no ha faltat ni emoció ni intensitat a la pista, malgrat que des del dissabte ja se sabia que la victòria era pel barceloní Pol Rosell (Baporo Motorsport). El pilot local va quedar quart a la carrera final després de protagonitzar una gran remuntada des de la vuitena posició.

La victòria d’aquesta última carrera la victòria va ser per Manuel Giao (Baporot Motorsport). El portuguès va ampliar distàncies ràpidament, deixant enrere Stefano Comili, Julien Briché, Marcos de Diego (Pujolar Racing) i Maurici Hernández (B3 Hungary KFT) en la baralla pel segon i tercer lloc. Finalment, Comini va esser segon i Briché tercer, proclamant-se aquest últim subcampió.

Laia Sanz, convidada a participar a aquesta carrera per SEAT, ha finalitzat en 20a posició, sortint des del 27è lloc, però demostrant una progressió excel·lent i marcant temps que en ocasions han estat 8 desenes més lents que els del cap de cursa.

Smith, títol al Radical European Masters

D’altra banda, Bradley Smith (MecTech) va endur-se el títol del Radical European Masters, imposant-se a Tristan Viidas, qui li treia 13 punts d’avantatge. L’anglès va poder beneficiar-se de l’abandonament de Viidas a l’últim minut de la segona cursa, quan tots dos lluitaven per la victòria, i és que un trencament de la suspensió va deixar fora al pilot estonià que, tot i guanyar les dues curses de dissabte, va haver de conformar-se amb ser subcampió. Així, Smith va imposar-se a la segona i última cursa de la temporada a Tony Wells (Marks Electrical) i Tom Jordan (Slim Racing).

L’espectacle de l’International GT Open va completar-se amb diferents activitats organitzades per SEAT a la Zona Comercial del Circuit pels empleats de la companyia. Al llarg del dia, els assistents van poder gaudir d’un circuit de karting, zona de jocs amb tallers, scalextric, videojocs i inflables, així com una exposició de vehicles de la marca, entre d’altres activitats.

Switch to mobile version