Autor Cultura
15 Novembre 2014 a 14:00

150.000 persones gaudeixen de la 19a Setmana de la Ciència

Amb la cristal·lografia i la biotecnologia com a eixos temàtics

19a Setmana de la Ciència

19a Edició Setmana de la Ciència

Ahir va començar la dinovena edició de la Setmana de la Ciència, que s’allargarà fins al dia 23 de novembre. Enguany, la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i el Departament d’Economia i Coneixement organitzen prop de 300 activitats amb la cristal·lografia i la biotecnologia com a eixos temàtics principals.

L’edició 2014 comptarà amb la participació de 150.000 persones, entre elles 14.000 escolars d’ESO, repartides en més de 60 municipis d’arreu de Catalunya.

L’acte inaugural de l’SC014, que tindrà lloc el proper dilluns, 17 de novembre, estarà presidit per la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert i comptarà amb l’assistència del conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell; el director de l’FCRi, Enric Claverol; i, entre d’altres personalitats, el president de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), Joan Domènech Ros.

La inauguració anirà seguida d’un dels esdeveniments centrals: la jornada Vacunes, ciència i societat, organitzada per l’IEC i l’FCRi amb el suport del Consell Assessor del Parlament sobre la ciència i Tecnologia (CAPCIT). Investigadors, professionals mèdics, periodistes, i diputats del Parlament analitzaran el present, el futur i la transcendència social de la vacunació.

La Setmana de la Ciència a Catalunya, que compta amb el suport de prop de 100 institucions, celebra la seva edició número 19 amb noves activitats. Per apropar la ciència als joves de 16 a 20 anys, el Govern i l’FCRi promouen per tercer any consecutiu el joc de pregunta-resposta RYM (Research Your Mind). Aquest any, incorporarà 100 preguntes noves relacionades amb el Tricentenari i la Commemoració del Centenari de la Mancomunitat de Catalunya.

El dimecres 19 de novembre, a les 11:30 hores, 100 investigadores procedents de diverses institucions catalanes de recerca realitzaran simultàniament conferències en centres d’Educació Secundària, així com en diferents locals adaptats per rebre l’alumnat, sota l’eslògan la Ciència en primera persona.

Com a activitat singular organitzada per la Secretaria d’Universitats i Recerca, destaquen dues passejades científiques per Barcelona i Tarragona per descobrir la ciència i la història relacionada amb ambdues ciutats. El itineraris, que duren dos hores i mitja i comptaran amb la dramatització d’actors, seran la Sciencia Romanorum (Tarragona, dissabte 15 de novembre, 11:00) i Dones de ciència (Barcelona, dissabte 22 de novembre, 11:00). La visita barcelonina transcorrerà per algunes de les institucions que van obrir les seves portes a les dones, com la Universitat de Barcelona, la Casa de la Maternitat o la Real Acadèmia de Medicina.

Switch to mobile version