Autor Economia
25 Octubre 2014 a 16:00

Torna el Barcelona Meeting Point el proper 29 d’octubre

Amb 265 empreses de 23 països

Enrique Lacalle, president del Barcelona Meeting Point // imatge cedida pel Barcelona Meeting Point

Enrique Lacalle, president del Barcelona Meeting Point // imatge cedida pel Barcelona Meeting Point

El passat dimecres 22 d’octubre, Enrique Lacalle, President del Barcelona Meeting Point, va presentar la present edició del Saló Immobiliari Internacional & Symposium de Barcelona, enguany marcat per clars símptomes de recuperació del mercat immobiliari espanyol.

El conegut certamen firal que reuneix al sector immobiliari nacional i internacional, organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, arriba aquest any a la seva 18a edició que es desenvoluparà del 29 d’octubre al 2 de novembre.

Enrique Lacalle va explicar que “per fi tornen les bones notícies al sector immobiliari i Espanya torna a estar de moda amb el retorn de la inversió internacional i els grans fons”, el president del BMP va afegir que “tot són bones notícies en el sector immobiliari: l’adquisició d’habitatges va créixer el 36,6% l’any 2013; Barcelona és una de les ciutats que més atrau a l’inversor internacional; la signatura d’hipoteques s’anima per la millora del crèdit bancari; la venda d’habitatges a Espanya va créixer un 12,5% al segon trimestre d’aquest any; la compta de pisos com a inversió al nostre país ha augmentat el seu pes fins a representar el 28% del total; Espanya és el tercer país d’Europa que més creix en activitat constructora en 2014”, entre d’altres.

L’acte, que s’acollirà al pavelló 8 del recinte de Plaça Espanya de Fira de Barcelona, comptarà amb la participació de 265 empreses procedents de 23 països. La inauguració està prevista pel dimecres 29 d’octubre a les 12.00h amb un acte amb la presència de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el Secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge del Ministeri de Foment, Julio Gómez Pomar; el Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, i una important representació institucional i empresarial del sector juntament amb el Delegat Especial de l’Estat en El Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Jordi Cornet, i el mateix President de Barcelona Meeting Point, Enrique Lacalle.

A l’edició d’enguany cal destacar la creació d’un nou Clúster, el “Shop in Barcelona. Real Estate”, que pretén posar en contacte a les empreses immobiliàries espanyoles amb compradors i agents de la propietat dels mercats més tradicionals. Segons les dades del Col·legi de Registradors de la Propietat, l’adquisició d’habitatges a Espanya per part d’estrangers va créixer el 36,6% l’any passat. Entre els principals compradors figuren el Regne Unit en un 15,1%, França en un 9,8%, Rússia en un 8,6%, i Bèlgica i Alemanya en un 7,3%.

En aquesta nova edició, el concepte dels “Russian Meeting Point” fa un pas més, i a més de mantenir l’assistència de visitants russos i xinesos, el BMP diversificarà l’origen dels APIS i inversors convidats, ja que des de l’últim trimestre del 2013 i en el que portem d’any, és als mercats tradicionals europeus on s’estan duent a terme més vendes de residencial espanyol. En aquest sentit, Lacalle va explicar que s’han “realitzat acords de col·laboració amb les principals associacions europees del sector així com amb la Russian Guild of Realtors, que des de l’any 2011 col·labora amb nosaltres. En total participaran un centenar d’inversors i agents de la propietat europeus, russos i xinesos”.

Una altra de les novetats del BMP 2014 és l’ampliació de l’àmbit d’interès dels fons a Portugal, motiu pel qual s’ha crear un programa especial de cinc hores anomenat “Iberian Capital Markets Forum”. En aquesta sessió, 30 experts espanyols i portuguesos es reuniran en un format de pregunta-resposta, amb uns 30 fons d’inversió internacionals interessats en aquests dos mercats.

Després de l’èxit de l’edició anterior, la 18a edició del BMP tornarà a acollir, el 30 i 31 d’octubre, el programa especial “Barcelona Funds Meeting”. Un programa especial enfocat als fons d’inversió internacionals que inclourà sessions plenàries i reunions privades entre els líders del sector immobiliari espanyol, i presidents i Consellers Delegats dels principals Fons d’Inversió Internacionals, entre d’altres activitats. Enguany, dins el Saló Professional, també es celebrarà el Clúster d’Inversors, una àrea exclusiva pels professionals de la inversió, tant des de la vessant de l’oferta com de la demanda.

El president del Barcelona Meeting Point va recordar que “l’any passat van tornar els fons d’inversió internacionals després de cinc anys d’absència. Aquest any els fons internacionals vénen de forma massiva perquè, afortunadament, Espanya ara està molt de moda”. Lacalle va afegir que “estic seguir que aquest any es tancaran més operacions que l’any passat perquè els fons vénen amb moltes ganes de comprar. De tota manera, entre tots, s’ha d’intentar fer les coses bé i no tornar a repetir els errors de l’any passat. Tenim l’oportunitat de col·locar l’stock immobiliari sobrant que hi ha a Espanya però les coses cal fer-les amb cap”.

A més, en aquesta 18a edició s’aprofitarà per retre un homenatge a Scott Malkin, President de Value Retail, empresa que va desenvolupar l’innovador concepte internacional amb la creació de petits pobles d’outlets comercials de luxe, com és el cas a Espanya de La Roca Village, a la Roca del Vallès, o Las Rozas Village prop de Madrid. El BMP vol reconèixer la gran trajectòria professionals de Malkin en el sector immobiliari internacional així com també el fet d’haver cregut i apostat decididament per Espanya des de fa molts anys. L’homenatge tindrà lloc el 30 d’octubre a les 14.00h durant l’acte inaugural del “Barcelona Funda Meeting”.

Finalment, pel què fa al Symposium Internacional BMP, una secció en la que es debaten temes de present i futur del sector immobiliari nacional i internacional, enguany girarà al voltant de sis grans temes:

  • Barcelona Fund Meeting: Organitzat per IESE i ESADE, tractarà sobre els fons sobirans; la relació dels bancs, la SAREB i les administracions públiques amb els inversors internacionals; noves immobiliàries i Borsa; i Servicers.
  • Iberian Capital Markets Forum: Organitzat per IESE, ULI, i Vida Immobiliària, tractarà durant 5 hores en quatre sessions, dels reptes d’inversió immobiliària a Portugal en el nou context econòmic; segones residències; centres comercials i hotels urbans; la oportunitat d’invertir a la Península Ibèrica.
  • L’Urbanisme i l’habitatge en un escenari de recuperació del sector: Organitzat per APCE, plantejarà els nous reptes i solucions per l’urbanisme i els habitatges derivats de la recuperació del sector.
  • Rehabilitació urbana i sostenibilitat, claus per a una millor dinamització del mercat: Organitzat per l’ACI, en col·laboració amb el BMP, tindrà lloc el 29 d’octubre de 17.00h a 18.30h.
  • Jornada sobre Marketing Immobiliari:  Coorganitzat per BMP i RICS, estarà dividia en dues sessions, “Vendre Residencial a Europa: el que oferim i el que ens demanden”, i “Reptes de la Comercialització Immobiliària Internacional davant la tornada del client estranger”.
  • Jornada sobre Eficiència Energètica i Solucions Sostenibles per al Patrimoni, Retail i Oficines: Organitzada conjuntament per BMP i Grupo Habitat Futura, per tercer any consecutiu es celebrarà aquest jornada dedicada a l’eficiència energètica als edificis, enguany enfocada als centres comercials i a les oficines.

El Barcelona Meeting Point arriba a la seva divuitena edició i es consolida com la cita anual del sector immobiliari a Espanya i Europa degut a la interaciió de les quatre línies d’actuació presents des de la primera edició: ser el punt de trobada del sector, tenir projecció internacional, ser el veritable fòrum de debat immobiliari, i ser una aposta permanent per la qualitat.

En aquest sentit, cal apuntar que alguns dels fons d’inversió internacionals que seran presenta al Barcelona Meeting Point d’enguany són: Tim Rosenberg, Managing Director del Bank of America Merrill Lynch de Londres; Trish Barrigan, Senior Partner de Benson Elliot a Londres; Brian Betel, Managing Director de Cerberus a Madrid; Wenceslao Bunge, Managing Director de Credit Suisse de Londres; Steffan Scholl, Head of Acquisitions and Sales Europe de DEKA a Frankfurt; Jason Oran, Partner&Head of Southern Europe de Europa Capital a Londres; Emanuele Dubini, President France, Italy & Head of Spanish Lending de GE Capital Real Estate de París; Chris Morrish, Managing Director & Regional Head (Europe) de Government of Singapore Investment Corporation de Londres; Eric Rosedale, Chairman, International Real Estate de Greenberg Trauring de Londres; John Carrafiell, Co-Founder&Partner de GreenOak de Londres; Fabian Godbersen, Partner&Head of Europe de Grove International Partners de Frankfurt; Richard Choi, Director EMEA Real Estate Investment Banking de HSBC de Londres; Rachel Lupiani, Senior Real Estate Advisor de Oaktree Capital Management de París; Aref Lahham, Founding Partner&Managing Director de Orion Capital Managers de Londres; Tad Shay, Founder and Managing Partner de Red Storm Capital de Londres; Philippe Camus, CEO de Shaftesbury de Luxemburg; Laurel Polleys, Head of Asset Management de Shaftestubry de Luxemburg; Antoine de Broglie, Chairman de Stam Europe de París; Michael OIlland, Partner de Shuman Capital d’Amsterdam; Michael Abel, Principal de TPG Capital de Londres; i Tim Mooney, Managing Director de Värdre Partners de Londres.

Switch to mobile version