Autor Política
7 Octubre 2014 a 17:00

La FAVS fa una crida als veïns per defensar el dret a decidir

Es queixa del paper no imparcial del Tribunal Constitucional

Concentració de rebuig a la suspensió de la llei de consultes a la plaça Sant Roc

Concentració de rebuig a la suspensió de la llei de consultes a la plaça Sant Roc // Foto: Anna Sardà

La Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell (FAVS) ha fet públic un comunicat en el qual anima als veïns a participar en les mobilitzacions en contra de la decisió del Tribunal Constitucional d’admetre a tràmit els recursos contra la Llei de Consultes, aprovada la setmana passada pel Parlament de Catalunya, i contra el decret de la convocatòria del 9 de novembre, i defensa amb aquest gest, el dret a decidir dels ciutadans.

És per tot això, que la FAVS creu que el Govern central persisteix amb la detenció de la sobirania de la ciutadania, no tan sols en l’àmbit del dret a decidir sobre el futur d’un poble, sinó també contra decisions adoptades per ciutadans de Catalunya o les seves institucions.

Emparant-se en el paper històric que han tingut les associacions de veïns alhora de lluitar pels drets dels ciutadans,, la Federació donarà suport a les mobilitzacions per denunciar el que consideren una ruptura dels drets democràtics que el Govern d’Espanya està impulsant i en la qual el Tribunal Constitucional no està exercint el seu rol d’àrbitre imparcial, com mana la divisió de poders de qualsevol país democràtic. La Federació compara al TCamb una corretja de transmissió de les decisions polítiques i ideològiques dels partits governants” i titllen la democràcia d’Espanya com “paper mullat”.

Switch to mobile version