Autor Esports
31 Octubre 2014 a 17:30

‘Jugar Net és Guanyar’, la nova campanya del Consell Esportiu Vallès Occidental Sabadell

Es lliurarà un trofeu a l’esportivitat

Presentació de la campanya 'Jugar Net és Guanyar' // Foto: Joan Murcia

Presentació de la campanya ‘Jugar Net és Guanyar’ // Foto: Joan Murcia

El Consell Esportiu del Vallès Occidental Sabadell ha encetat avui la campanya Jugar Net és Guanyar, que té l’objectiu de fomentar l’educació en valors, seguint les directrius del Consell Català de l’Esport, i de potenciar els valors associats a l’esport com ara l’amistat, el respecte i l’esperit esportiu entre els infants i joves que participen en les lligues que organitza el Consell, i d’altres activitats.

El president del Consell Esportiu Vallès Occidental Sabadell i tinent d’alcalde i regidor d’Esports de l’Ajuntament, Josep Ayuso, ha presentat avui la campanya, explicant-ne els principals trets, en un acte acompanyat del representant del col·lectiu arbitral Domènech Angulo. La campanya inclourà l’atorgament d’un trofeu anomenat Trofeu Esportivitat, que es decidirà entre tots els equips participants a les lligues del Consell.

La campanya constarà de 15 accions imprescindibles per aconseguir que el joc net signifiqui també guanyar, independentment del resultat; es tracta de 15 lemes que formen l’acrònim A.L.C.O.N.S.E.L.L.J.O.C.N.E.T: Ambient agradable i festiu per a tothom, La importància de gaudir de l’activitat física, Conèixer i aplicar valors positius de l’esport, No oblidar que els àrbitres són companys, Separar-nos dels retrets durant el partit, Esforçar-nos per fer amics quan fem esport, L‘actitud dels adults com a exemple a seguir, Les lesions seran menys si no juguem dur, Jugar net és respectar, Optar per cuidar el material i les instal·lacions, Convidar l’altre equip a ser esportiu i a gaudir plegats del partit, No menysprear les regles del nostre joc, En cas de guanyar, fer-ho amb respecte i Trrofeu Esportivitat: per als participants del Consell Esportiu Sabadell. És tan important el respecte i el joc net com guanyar la lliga.

Aquest Trofeu s’articularà a les lligues de futbol sala, bàsquet, handbol i voleibol. L’àrbitre, en finalitzar el partit, realitzarà un informe sobre el comportament dels dos equips, i donarà una qualifiació. Amb la Qualificació A – que significa que jugadors, entrenadors i públic han tingut un comportament exemplar – es donaran 8 punts a l’equip; amb la B – bon comportament dels jugadors i entrenadors, però algun comentari inadequat per part del públic – s’obtindran 5 punts; amb la C – comportament correcte, però amb alguna protesta per part de públic, entrenador o jugadors – es donaran 2 punts; i amb la D – protestes o comportament poc esportiu, sense fets molt greus – no es donarà cap punt. En cas que calgués convocar el Comitè de Competició per fets ocorreguts en un partit, es donarà la Qualificació E, que restarà 3 punts a l’equip.

A final de curs, quan se celebra la Diada de l’Esport, es lliuraran els Trofeus Esportivitat als equips que tinguin més punts, és a dir, als més esportius de cadascun dels esports i cadascuna de les categories.

Per tal de difondre aquesta iniciativa, es distribuiran tríptics informatius entre tots els equips de tots els esports, a més de repartir material a tots els equipaments esportius de Sabadell on se celebrin partits escolars, així com a altres municipis del Consell. Al llarg de la lliga, també, se celebraran jornades concretes durant les quals es duran a terme accions específiques d’informació als pares i mares.

Enguany el Concurs Cultural Esportiu del Consell també es tematitza sobre el joc net, i així es proposa als escolars que treballin sobre el tema.

Switch to mobile version