Autor Cultura
31 Octubre 2014 a 15:30

Els Saballuts actuen a la Diada del Roser de Vilafranca

Els de Cerdanyola, a la Diada a Esparraguera

El primer 3d9f descarregat pels Saballuts // Imatge cedida pels Saballuts

El primer 3d9f descarregat pels Saballuts // Imatge cedida pels Saballuts

Aquest cap de setmana, i tot just un cap de setmana després de descarregar el primer castell de 9 de la seva història (veure notícia), els Castellers de Sabadell es desplaçaran a una de les places castelleres per excel·lència, la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès. Allà actuaran acompanyats de la colla amfitriona, els Xicots de Vilafranca, i també dels Castellers de Barcelona, en el marc de la Diada del Roser. L’actuació serà el diumenge a les 12.00h, l’endemà de la Diada de Tots Sants dels Castellers de Vilafranca.

Els de Sabadell aniran a Vilafranca amb la tranquil·litat d’haver assolit el gran repte de la temporada, haver-se convertit en colla de 9. La cirereta per als Saballuts seria descarregar el pilar de 6, cosa que han aconseguit en els assajos però encara no a plaça. En la passada actuació, per la Diada de la Colla, van descarregar, a part del 3 de 9 amb folre, una torre de 8 folrada i un 5 de 8.

Per la seva banda, els Castellers de Barcelona van actuar fa dues setmanes en el XII Aniversari dels Castellers de la Sagrada Família, en què van assolir la millor actuació dels seus 45 anys d’història, convertint la Sagrada Família en plaça de 9: van descarregar un 4 de 9 amb folre, un 3 de 9 amb folre i el primer 3 de 8 amb l’agulla, que mai no havien fet, i que van descarregar a la primera. Per tancar l’actuació, van realitzar un pilar de 6.

I per la seva banda, els Xicots de Vilafranca van actuar el passat dissabte a Lleida, per la Diada de la colla local, on van completar una actuació de set i mig, amb un 5 de 7, una torre de 7 i un 4 de 7 amb l’agulla, a més d’un pilar de 5.

 

Els castellers de Cerdanyola actuen per la Diada dels Castellers d’Esparraguera

Els Castellers de Cerdanyola actuaran aquest cap de setmana, diumenge a les 12.00h, a la Diada dels Castellers d’Esparraguera, i ho faran acompanyats dels amfitrions i dels Nyerros de la Plana. L’actuació serà a la plaça de la Pagesia.

Els de Cerdanyola vénen d’actuar a la Diada Magenta dels Castellers de Sant Feliu, completant un 3 de 7, un 4 de 7 i un 4 de 7 amb l’agulla. La Diada dels Castellers d’Esparraguera servirà per afrontar l’actuació de la setmana vinent, la Diada de Sant Martí a Cerdanyola.

Per la seva banda, els d’Esparraguera van actuar fa dues setmanes a Montserrat. L’actuació va ser un pèl accidentada: en primera ronda, van desmuntar un intent de 7 de 7, que van descarregar al segon intent; van carregar una torre de 7 en la segona ronda i van descarregar un 5 de 7 en la tercera. En la ronda de pilars, el pilar de 5 va quedar només en intent. Els Nyerros de la Plana van celebrar la setmana passada la seva Diada, en què van assolir la fita de tornar a ser colla de 7. Van descarregar un 4 de 7, un 3 de 7 i un 4 de 6 amb l’agulla.

Switch to mobile version