Autor Cultura
21 Octubre 2014 a 16:30

Els Castellers de Sabadell actuen a Granollers amb la vista posada a la seva Diada

L’objectiu, descarregar el 3 de 9 amb folre

Cartell de la Diada dels Saballuts // Imatge cedida pels Saballuts

Cartell de la Diada dels Saballuts // Imatge cedida pels Saballuts

Els Saballuts van actuar el diumenge en la Diada de la Tripleta de Colles de Granollers, acompanyats dels amfitrions, els Xics de Granollers, i dels Sagals d’Osona.

Els de Sabadell van descarregar una clàssica de 8, tot i que tenien la intenció de fer la torre de 8 amb folre, per baixes d’última hora van decidir baixar-lo un pis. Així doncs, completaven la clàssica amb un 3 i un 4 de vuit, i la torre de set, tots tres castells descarregats amb solvència.

L’objectiu del dia per als Saballuts era el pilar de 6, que van tirar en la ronda final de pilars, però malgrat que en els assajos l’havien pogut descarregar, el diumenge va cedir just quan l’enxaneta anava a col·locar el primer peu per fer l’aleta.

Els Xics de Granollers van completar també una clàssica de 8, tot i que en diferent ordre – van començar amb el 4, van seguir amb el 3 i van tancar amb la torre de 7, i van acabar amb un vano de 5 – i, per la seva banda, els Sagals d’Osona van completar una actuació de 7, després d’algunes actuacions irregulats, descarregant un 5 de 7, una torre de 7 i un 3 de 7 amb l’agulla.

Aquesta será una setmana intensa per als Saballuts. Amb la vista posada en la diada, que serà aquest diumenge, 26 d’octubre, i en què els sabadellencs preveuen tornar a intentar el 3 de 9, per aconseguir descarregar-lo després d’haver-lo carregat magníficament al Concurs de Castells de Tarragona. És per això que han planejat dos assajos generals, el dimarts i el divendres, i un assaig el dijous en què es faran pinyes i folres, una fórmula que els va resultar exitosa per preparar el concurs.

El dia 24, a les 18h, els Saballuts inauguren una exposició sobre els seus 20 anys d’història, que es podrà visitar al Casal Pere Quart fins el dia 31 d’octubre. Pel 25, a partir de les 20.00h, es podrà visitar el local dels castellers, situat al carrer Emprius 13-15, on hi haurà una exhibició de bastoners i diables; una actuació castellera amb els Xerrics d’Olot i els Castellers de Castellar, i finalment el gran dia, la XXIa Diada dels Castellers de Sabadell, on els acompanyaran els Castellers de la Vila de Gràcia, els Castellers de Terrassa i els seus fillols, els Castellers de Berga.

Switch to mobile version