Autor Cultura
17 Octubre 2014 a 11:00

El Museu d’Història i l’Esbart Dansaire organitza un taller de danses del 1714

L’activitat es realitzarà aquest diumenge en motiu del Tricentenari

Cartell de l'activitat "El Rotlletó. Danses del 1714" // Imatge del web de l'Esbart Sabadell Dansaire

Cartell de l’activitat “El Rotlletó. Danses del 1714” // Imatge del web de l’Esbart Sabadell Dansaire

Aquest proper diumenge, a les 12 , el Museu d’Història de Sabadell oferirà un taller de danses del 1714 a càrrec de mestres de l’Esbart Sabadell Dansaire, amb l’acompanyament musical de La Corranda. L’activitat, titulada El Rotlletó. Danses del 1714, és gratuïtat i tindrà lloc a la plaça del Dr. Robert.

El taller consistirà en una demostració de com eren les danses del segle XVIII. S’emmarca dins del programa d’activitats complementaries organitzades pel Museu de Sabadell a l’entorn de l’exposició Sabadell 1714 i, també, dins d’una iniciativa elaborada pels equips docents de l’IEA Oriol Martorell, l’EESA-CPD de l’Institut del Teatre i l’Esbart Català de Dansaires, amb motiu del Tricentenari.

El programa de l’activitat d’aquest diumenge aplegarà 7 balls tradicionals de l’època: el Rotlletó del Pallars, el Contrapàs Xinxina del Pallars, la Bolangera de Bagà,  la Gallarda del Pou de Cornellà de Llobregat, el Ball de Bastons de Malpàs i el Ball de Gitanes del Vallès.

Switch to mobile version