Autor Societat
3 Octubre 2014 a 15:30

El Fons de Solidaritat d’Aigües de Sabadell ja ha ajudat a 650 famílies

Es va crear fa sis mesos

Aigües de Sabadell

Façana de l’edifici d’Aigües de Sabadell // Imatge del web de Wikimedia Commons

650 famílies s’han beneficiat del Fons de Solidaritat que van posar en marxa sis mesos enrere Aigües de Sabadell i l’Ajuntament de la ciutat. A l’abril, l’agència subministradora i l’administració local van signar un conveni de col·laboració per ajudar econòmicament a les persones en situació de risc amb l’objectiu de garantir que tinguin accés a l’aigua. En tot aquest temps, un total de 2.500 sabadellencs han rebut part dels més de 23.000 euros que el Fons ha destinat per assegurar que les seves aixetes ragin.

Aigües de Sabadell també ha dedicat més de 4.000 euros a entitats sense ànim de lucre que treballen per eradicar la pobresa i que utilitzen l’aigua per cobrir una part de les necessitats socials. Organitzacions com la Creu Roja, Càritas, Cipi o Actua Vallès disposen de dutxes, menjadors o, fins i tot, cases d’acollida on desenvolupen part de la seva activitat. Per això l’administració va decidir que el Fons de Solidaritat destinaria una part dels seus diners a cobrir aquestes necessitats. Els serveis socials de l’Ajuntament s’han encarregat de determinar quines persones i quins projectes requerien major atenció.

El conveni signat a l’abril per l’alcalde, Joan Carles Sánchez, i el president d’Aigües de Sabadell, Enric Blasco, va dotar el Fons amb una aportació de 79.000 euros fins a final d’any. De moment se n’han utilitzat prop de 28.000. Si finalment no es consumeix tot l’import, es destinaran els diners que no s’inverteixin aquest any a l’assignació prevista pel 2015.

Aquesta no és l’única activitat solidària que ajuntament i empresa subministradora han impulsat conjuntament. Enguany el consistori ha dedicat 9.000 euros al Rebost Solidari. Aquests diners surten de les dietes que cobraven els consellers municipals per assistir als consells d’administració d’Aigües de Sabadell. Els edils participen igualment a les reunions periòdiques, però ja no reben cap retribució i això ha permès a l’empresa destinar aquest import a una altra finalitat.

Switch to mobile version