Autor Entitats
25 Octubre 2014 a 17:00

Desenvolupada eina pionera per l’anàlisi financer de les pimes

És una eina creada conjuntament per la Generalitat i PIMEC

Autodiagnosi financera online

Autodiagnosi financera online // Imatge del web http://accio.gencat.cat/autodiagnosi-financera

La Generalitat de Catalunya – a través d’ACCIÓ – ha desenvolupat, junt amb PIMEC, una eina pionera online que permet a les pimes catalanes analitzar i comparar el seu estat financer, i posicionar-lo en relació amb altres empreses del mateix sector. Es tracta de l’autodiagnosi financera online (http://accio.gencat.cat/autodiagnosi-financera), un instrument àgil i ràpid d’utilitzar que en pocs minuts proporciona a l’empresa una anàlisi objectiva de l’estat dels seus comptes.

D’aquesta forma, la pime obté una fotografia de la seva rendibilitat, productivitat i solvència, a banda d’una comparació creuada amb més de les 80.000 empreses que analitza anualment l’Observatori de la PIMEC. Això permet conèixer a aquestes empreses quina és la seva posició en relació a altres empreses de la mateixa mida i sector. Les pimes poden obtenir, així, comparacions d’indicadors com el percentatge d’empreses de la seva mida i sector, la productivitat, la liquiditat, les despeses de personal o l’endeutament respecte a altres empreses competidores.

Programa de Diagnosi i acompanyament financers

A partir de la informació que ofereix aquesta eina, les pimes que així ho desitgin podran aprofundir en la millora de la gestió financera amb el programa Diagnosi i acompanyament financers, organitzat de forma conjunta per ACCIÓ, PIMEC i altres entitats catalanes.

El programa avalua les potencialitats i mancances financeres de cada companyia i ofereix un seguit de possibles actuacions de millora. A més, inclou també un acompanyament personalitzat per part d’un financer expert, que ajudarà l’empresa a posar en marxa el pla d’actuacions i l’acompanyarà a les entitats financeres.

Només durant el que portem de 2014 s’han dut a terme més de 550 diagnosis en pimes catalanes, que han permès mobilitzar finançament per valor de 9,2 milions d’euros.

Switch to mobile version