Autor Societat
6 Octubre 2014 a 14:00

Cinc batudes per a controlar la població de senglar a Collserola

Les gestionaran les  societats de caçadors L’Harmonia i La Ardilla

Cartell de senyalització de les batudes de cacera del senglar

Cartell de senyalització de les batudes de cacera del senglar

El passat 25 de setembre, la Generalitat de Catalunya va aprovar el Pla Tècnic de Gestió Cinegètica de les zones de caça controlada de Collserola (Collserola-Vallès Occidental i Collserola-Baix Llobregat) per a la temporada 2014-2015. La normativa regirà la realització de batudes per a controlar la població del porc senglar i les diferencia de la caça menor.

Les societats de caçadors cerdanyolenques L’Harmonia i La Ardilla, amb el vist-i-plau del servei de guàrdies del parc de Collserola, els Agents Rurals i la Policia Local, seran les encarregades de dur a terme les batudes. La seva organització comportarà el tancament de seguretat dels camins i zones d’accés entre les 8 i les 15h dels dies 11 d’octubre, 15 i 20 de novembre, 24 de gener i 14 de febrer.

La cacera del porc senglar a Cerdanyola tindran lloc a les àrees del Sot i Turó de Valldaura, Serra de can Gatell, Torrent de can Güell, Torrent de l’Infern, Torrent Font dels caçadors – Turó de can Cerdà i Torrent d’en Fotja.

Pel que fa a la caça menor, la normativa preveu que les espècies d’aprofitament cinegètic són el conill, el tudó, la becada i els tords. La cacera estarà permesa, entre les 8 i les 17h, els dies 16, 23 i 25 d’octubre; 6, 9, 13, 20, 27 i 29 de novembre; 11, 13 i 18 de desembre i els dies 8, 15, 17, 22, 29 i 31 de gener.

Switch to mobile version