Autor Societat
6 Octubre 2014 a 16:30

Barberà del Vallès rep la visita de cinc activistes per la pau

Una iniciativa del projecte “Ciutats Constructores de Pau”

Imatge del web de l'Ajuntament de Barberà del Vallès

Imatge del web de l’Ajuntament de Barberà del Vallès

Durant aquesta setmana, Barberà del Vallès rebrà la visita de cinc reconeguts activistes per la Pau. Aquesta iniciativa s’emmarca dins del projecte Ciutats Constructores de Pau, comú entre tretze municipis de la comarca de Barcelona.

Les diferents sessions pretenen fomentar l’intercanvi d’experiències entre els diferents activistes, donar a conèixer les seves arrels i els efectes que els conflictes armats generen al món, amb l’objectiu d’enfortir i arrelar la promoció i la defensa de la pau i els drets humans a la ciutadania.

La primera activitat, titulada El Conflicte d’Orient Mitjà: Visions paral·leles d’Israel i Palestina, tindrà lloc el dimecres, 8 d’octubre, a la Biblioteca Municipal Esteve Paluzie. El centre obrirà les seves portes a Meir Margalit, investigador de la comunitat jueva a Palestina i un dels fundadors de l’organització Comité Israelià contra la Demolició de Cases, i a Issa Amro, membre de diverses organitzacions d’acció no violenta que treballa contra l’ocupació israeliana a Hebron. La xerrada, programada per les 17:30h, servirà per donar el tret de sortida a les conferències organitzades per l’Aula d’Extensió Universitària de Barberà.

Els altres tres reconeguts activistes que visitaran la ciutat participaran a la Trobada de Joves, el 9 d’octubre al Teatre Municipal Cooperativa. Els alumnes de batxillerat dels instituts Can Planas i La Romànica podran debatre amb Diego Quiroga, Chema Caballero i Txema Urkijoa la sessió La Pau, diferents visions i perspectives d’enfocar-la.

Quiroga és membre de l’associació colombiana Acción Colectiva de Objetores y Objetoras de Conciencia, que lluita pel respecte de la llibertat de consciència i el dret a rebutjar la participació en qualsevol exèrcit militar i en la guerra. Per la seva banda, Chema Caballero, ex missioner Javerià, va dirigir un programa de rehabilitació de menors soldats a Sierra Leona. Per últim, Txema Urkijo és portaveu de la coordinadora pacifista Gesto por la paz, director de Drets Humans i assessor de la Direcció de Víctimes al Departament de Justícia del Govern Basc.

Switch to mobile version