Autor Economia
13 Setembre 2014 a 13:00

Rècord de passatgers a l’agost a l’Aeroport de Barcelona

S’han superat els 4,2 milions de passatgers

Imatge de Wikimedia Commons

Imatge de Wikimedia Commons

Aquest agost ha estat el millor mes de la història de l’Aeroport de Barcelona-El Prat, que ha aconseguit un nou rècord pel que fa al nombre de passatgers. Un total de 4.200.000 persones han passat per l’Aeroport, la xifra més gran assolida mai. Dada que suposa un creixement interanual del 8,6%.

El 17 d’agost, amb gairebé 148.000 usuaris, va ser el dia que més passatgers hi va haver a les instal·lacions fins el dia d’avui. A més, durant el mes d’agost va ser l’Aeroport amb més tràfic de persones de tota la xarxa d’Aena, superant al de Adolfo Suárez Madrid-Barajas, com ja va succeir l’agost de l’any passat.

El rècord històric d’agost ha contribuït que la xifra total d’usuaris de l’Aeroport de Barcelona hagi superat aquest any més de 25 milions de viatgers, fet que suposa un increment del 6,8% respecte al mateix període de l’any passat.

El que més ha augmentat ha sigut el nombre de viatgers procedents de la Unió Europea, amb un 12,7%, seguit dels usuaris de vols internacionals de països que no formen part de la UE que ho han fet en un 5,6 %, destacant l’increment dels intercontinentals en un 15,4%. D’altra banda, els passatgers nacionals tornen a registrar xifres positives durant l’agost amb un increment del 2,7%.

Si concretem per zones, destaca el creixement del 45% en el mercat d’Àsia gràcies a la nova ruta d’Air Xina a Pekín, seguit pel mercat africà que creix un 24,5%, sobretot, per l’increment de passatgers en les rutes de la companyia Vueling, i el mercat d’Amèrica del Nord que creix un 16,9% per les noves rutes de US Airways a Charlotte i d‘Air Canada a Montreal.

Segons dades de l’Aeroport, durant el mes d’agost s’han dut a terme 28.964 operacions d’aterratge i enlairament a les instal·lacions del Prat, un 5,3% més que en el mateix període de l’any passat. En total doncs, s’han realitzat 193.259 operacions, que significa un augment del 3%. Finalment, cal senyalar que la càrrega aèria també ha augmentat amb un 3,3% més respecte a l’any passat.

Switch to mobile version