Autor Societat
20 Setembre 2014 a 14:00

Les 25 depuradores de la Conca del Besòs depuren l’aigua de 2’3 milions d’habitants

La Conca inclou el Vallès, el Barcelonès i Osona

Depuradora de Montornès del Vallès (Vallès Oriental) // Imatge cedida per l'ACA

Depuradora de Montornès del Vallès (Vallès Oriental) // Imatge cedida per l’ACA

Al 2014 es celebren els 35 anys de la posada en marxa de la primera depuradora de la Conca del Besòs. A dia d’avui, les 25 plantes de tractament d’aigües residuals que hi ha a la ribera del riu gestionen un cabal diari de 488.000 metres cúbics, una xifra que representa el sanejament de l’aigua de 2’3 milions de persones de les comarques del Vallès Oriental, el Vallès Occidental, el Barcelonès i Osona.

Les dues comarques vallesanes concentren una gran part de les depuradores de la Conca del Besòs. Concretament, el Vallès Oriental té 15 de les plantes de tractament, mentre que l’Occidental en té 6. Al Barcelonès, en canvi, només n’hi ha una, la degana del Besòs.

Al llarg dels 35 anys que han passat des de la inauguració de la primera depuradora, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que és l’encarregada de gestionar la xarxa, ha anat creant noves depuradores i ampliant i millorant les més antigues. En aquest sentit, l’ACA i l’Ajuntament de Sabadell estan treballant en la posada en marxa de les obres que han de permetre ampliar la depuradora de Sabadell-Riu Sec millorant-ne les instal·lacions.

L’Agència assegura que les millores realitzades al llarg d’aquest temps han permès garantir un avenç qualitatiu de l’aigua tractada. Segons els experts, s’ha aconseguit reduir el fòsfor i el nitrogen que conté i s’ha millorat l’estat ecològic i la qualitat de les riberes de la conca i de l’aigua del riu.

Switch to mobile version