Autor Política
1 Setembre 2014 a 13:30

L’Entesa denuncia l’enderroc del Despatx Corominas

El grup municipal demanarà al Ple la reconstrucció de l’edifici enderrocat

Imatge cedida per Entesa

Roda de premsa de l’ES // Imatge cedida per l’ES

L’Entesa per Sabadell insta al consistori a donar explicacions sobre el cas del Despatx Corominas.  El grup municipal demana la reconstrucció de l’enderroc parcial de l’immoble, ja que aquest està emparat pel Pla de Protecció del Patrimoni de Sabadell (PEPPS). L’adscripció al Pla en preserva legalment el conjunt i atorga a la construcció un nivell de protecció volumètrica que obliga a mantenir i respectar les façanes i els elements estructurals.

Per aquest motiu, l’Entesa defensarà en el Ple municipal del proper 2 de setembre una moció en què es declari nul·la la llicència que n’ha permès un enderroc parcial i la llicència d’obres majors que pretén iniciar la construcció d’habitatges i que va ser atorgada per l’exregidor d’urbanisme, Josep Ayuso.

L’any 2013 es va iniciar una modificació puntual del Pla general municipal d’ordenació de Sabadell en referència al Despatx Corominas per tal d’ajustar-ne l’edificabilitat i que encara no ha estat aprovada, tot i així una part del bloc protegit ha estat enderrocat. L’Entesa considera aquestes actuacions com a molt greus, ja que vulneren la legalitat de manera conscient, la qual cosa pot constituir un possible acte de prevaricació, i amb aquesta moció pretén denunciar el govern municipal.

L’edifici, que es troba al carrer Sant Feliu, és un del pocs exponents de l’arquitectura racionalista de la ciutat, va ser construït l’any 1959 per Fèlix de Azúa i Gruart i és un bé catalogat que forma part del patrimoni arquitectònic de Sabadell.

Switch to mobile version