Autor Política
11 Setembre 2014 a 12:00

La JSC destina al Banc d’Aliments l’import de la seva ofrena floral de la Diada Nacional de Catalunya

JSC campanya Diada

Imatge cedida per les JSC del Vallès Occidental

Les Joventuts Socialistes de Catalunya del Vallès Occidental destinaran l’import de la seva ofrena floral de la Diada Nacional de Catalunya 2014 a la compra de productes per al Banc d’Aliments en lloc de comprar flors i ornaments. Els joves socialistes han pres aquesta decisió com a símbol de compromís amb els ciutadans catalans afectats per la crisi i les polítiques dutes per CiU amb l’aval d’ERC.

Amb aquesta acció volen denunciar la situació d’injustícia i crispació actual promoguda pels nacionalismes espanyol i català, “que ha establert la confrontació nacional en el focus central del debat polític, convertint Catalunya en un país sense agenda social institucional” .

A través de la campanya solidària i de denúncia #lamevabanderaetstu , la JSC de la comarca dedicarà la celebració als col·lectius de la societat catalana més vulnerables. S’han comprat més de 300 quilograms de menjar de llarga durada com arròs, sopa pasta, tomàquet, dolços, llet o preparats per a biberons, entre d’altres aliments.

Amb aquesta acció es vol respondre al “moment complicat que viu la ciutadania de Catalunya que s’ha vist privada de drets i amb una qualitat de vida notablement degradada, mentre l’executiu català centralitza l’acció de govern en el procés d’independència“.

La primera secretària de la JSC del Vallès Occidental, Alexandra Moreno va comentar que “la plenitud i riquesa del país només passa perquè el conjunt de ciutadans i ciutadanes de Catalunya assoleixin veritables quotes de benestar”  i recordava que més de 250.000 nens estan en situació de risc de pobresa i que la població en risc ha augmentat en un 24% des de 2008, “la crisi i les polítiques promogudes per PP i CiU han acabat per multiplicar per 4, en els últims anys, el nombre de persones a l’atur que no cobren cap tipus de prestació” .

Moreno va insistir en que ja són 19.772 d’entre 15 i 34 anys els que han emigrat en el període 2009-2014 “i els aturats de llarga durada han augmentat gairebé un 10% a Catalunya des del primer semestre de l’any, sobrepassant l’alarmant xifra del 51,4%” .

 

Switch to mobile version