Autor Política
12 Setembre 2014 a 14:00

Josep M. Pelegrí: “Els camins es marquen amb voluntat”

Reclama més capacitat per decidir en les lleis

El conseller Pelegrí // Foto: Joan Murcia

El conseller Pelegrí // Foto: Joan Murcia

Josep Maria Pelegrí, el Conseller d’Agricultura, va parlar el passat dimecres sobre alguns aspectes de l’actualitat política. En primer lloc, va fer referència a la Diada Nacional de Catalunya, que va omplir els carrers de Barcelona amb una gran V Catalana.

Preguntat per com marcaria la Diada Nacional de Catalunya els futurs esdeveniments polítics, Pelegrí ha afirmat que “els camins es marquen amb voluntat, i hi ha una voluntat expressada per tot arreu, amb una intensitat molt forta, pel poble de Catalunya” per exercir un dret democràtic, com és votar el dia 9 de novembre, i que és un dret que no és incompatible amb res, com es demostra en altres territoris. “El destí de les persones es decideix per la voluntat d’aquestes persones“, va afegir.

La Diada d’ahir era una de les ocasions per demostrar aquesta voluntat del poble català per determinar-se, i per a Pelegrí tenia “un doble sentit“, ja que, per una banda, és la Diada de tots els catalans i catalanes, i per l’altra, perquè s’estava commemorant una derrota, la de 1714, i era una oportunitat perquè la gent s’expressés amb respecte.

Preguntat per si les lleis es fessin a Catalunya, directament, estaríem millor que romanent dins d’Espanya, Pelegrí va afirmar que “hauríem de tenir una mica més de capacitat per poder fer i decidir tots aquells aspectes que fan referència al sector primari del nostre país“, malgrat hi hagi competències exclusives reconegudes per l’Estatut. “Així ho hem reclamat en diferents instàncies, i el fet de tenir unes competències exclusives ens hauria de donar major possibilitat de tenir una veu directa a Europa“, va afegir. El conseller va dir que, si fos així, s’esperava que tot anés millor, malgrat que de vegades les circumstàncies determinen els resultats.

Switch to mobile version