Autor Política
15 Setembre 2014 a 16:30

EUiA vol preservar el riu Ripoll com a reserva verda de la ciutat

El partit rebutja els nous usos que se li volen donar

Marisol Martínez i Joan Mena

Marisol Martínez i Joan Mena // Imatge cedida per EUiA

El grup municipal d’EUiA de Sabadell ha presentat al·legacions a la modificació del Pla General Municipal d’Ordenació de Sabadell per tal que es protegeixi el riu Ripoll i evitar que hi hagi nous usos que alterin l’actual equilibri industrial, agrícola i d’esbarjo.

Algunes de les peticions del partit en l’àmbit del riu són que estigui obert a la ciutat i a la mà de tothom, o que  s’eviti que s’hi puguin instal·lar centres de caràcter religiós o espais de restauració. Alhora, EUiA vol que s’incorporin elements de participació ciutadana i de protecció de l’entorn sobre les modificacions que pretenen resoldre l’enllaç entre la carretera de Torre-Romeu i el camí del Ripoll.

El regidor d’EUiA, Joan Mena, ha qualificat de modificació “per la porta del darrere, sense debat ni consens” la que vol encaminar el govern socialista que sí admetria aquests nous usos. Així mateix, ha recordat la recuperació del riu per part del govern d’Antoni Farrés com un espai que podia viure tota la ciutat, i que ara amb aquests nous canvis que es volen introduir canviaria substancialment el caràcter que té tot aquest àmbit. El regidor ha assegurat que no se sap ben bé que hi ha amagat en aquest pla del riu que empenyi a fer ara aquests canvis.

Mena ha afirmat que el vot del seu grup municipal dependrà de si queden recollides aquestes al·legacions al pla del riu. Segons el regidor, Sabadell disposa d’altres espais per acollir usos com l’industrial i no veu necessari “obrir a la carta el riu Ripoll, com ara es vol fer”. Finalment, el regidor ha sostingut que és imprescindible que no s’alteri l’actual equilibri que permeti una combinació d’usos que combinin els industrials amb els agrícoles i els d’esbarjo de molts ciutadans que els tenen com a lloc de passeig.

Switch to mobile version