Autor Societat
7 Setembre 2014 a 16:00

Els canvis climatològics d’agost perjudiquen els càmpings del litoral

Els hotels de l’interior, en canvi, en surten beneficiats

Imatge cedida per la Diputació de Barcelona

Imatge cedida per la Diputació de Barcelona

Segons el darrer Informe Flaix, elaborat pel Turisme de la Diputació de Barcelona, els hotels i apartaments turístics aquest mes d’agost de 2014 han registrat alts creixements d’ocupació, mentre que el turisme rural i els càmpings han experimentat una forta davallada. Aquests canvis han estat provocats pels atípics canvis meteorològics que s’han sofert arreu del territori amb pluges generalitzes i temperatures per sota de les mitjanes habituals.

Pel que fa als hotels, l’ocupació ha tingut un comportament més alt respecte l’any passat, i la mitjana provincial se situa en el 83,2%, el valor del mes d’agost més alt dels últims cinc anys, i gairebé 2 punts per sobre del valor de l’any passat. El Maresme i el Garraf, les comarques del litoral amb més oferta de places, han registrat les ocupacions més altes, tot i patir lleugeres caigudes respecte al 2013.

El turisme rural mostra una caiguda generalitzada de prop de 3 punts respecte al mateix mes de l’any passat, quan l’índex se situava en el 64,6%.

D’altra banda, els càmpings són els allotjaments que més han patit la crueltat del temps durant aquest mes, i han perdut prop de 12 punts percentuals d’ocupació respecte al 2013, registrant un 63,3% d’índex d’ocupació mitjana. Si més no, els allotjaments de la marca Paisatges Barcelona són els únics que s’han salvat, ja que han crescut de mitjana gairebé 4 punts respecte a l’any passat.

Finalment, un altra dada positiva juntament amb la dels hotels, ens la donen els apartaments turístics, amb les comarques de la Costa de Barcelona com les més fortes. S’ha registrat a nivell provincial una ocupació mitjana al voltant del 68%, més de 12 punts per sobre de l’agost de l’any passat.

Switch to mobile version