Autor Cultura
18 Setembre 2014 a 16:00

El Grup de Teatre Espiral arriba a Cerdanyola

Amb un text de Pere Calders i Víctor Alexandre

El Grup de Teatre Espiral presenta "Taula rodona, o la joia dels catalans" // Imatge cedida per l'Ajuntament de Cerdanyola

El Grup de Teatre Espiral presenta “Taula rodona, o la joia dels catalans” // Imatge cedida per l’Ajuntament de Cerdanyola

El proper dimecres 24 de setembre a les 19h, la companyia Grup de Teatre Espiral, nascuda a Valldoreix l’any 1990, presentarà a can Domènech l’obra “Taula rodona, o la joia dels catalans”. El grup va estrenar aquesta peça al novembre del 2013.

El text, iniciat per Pere Calders i conclòs per l’escriptor i dramaturg Víctor Alexandre presenta un metge, un capellà, una escriptora, una poetessa, una pintora, una ecologista, i un economista, que es reuneixen en un ateneu amb l’objectiu de debatre sobre la decadència de la civilització occidental. El caire reflexiu de la reunió però, s’anirà animant i embolicant fins a impedir qualsevol entesa entre els personatges.

“Taula rodona, o la joia dels catalans”, és una sàtira del tarannà dels catalans, així com dels problemes i dificultats comuns alhora de posar-se d’acord quan s’ha de prendre una decisió. Trini Escrihuela, directora del Grup de Teatre Espiral, defineix la peça com a “un divertiment teatral de Pere Calders i Víctor Alexandre. Calders el va deixar inacabat als anys setanta (…) L’escriptor i dramaturg Víctor Alexandre l’ha completat”.

Tal com explica Escrihuela, “als anys 70 hi havia consciència de la crisi que patia la civilització occidental. Les manifestacions, els col·loquis, les taules rodones, els manifestos, etc., estaven a l’ordre del dia. Representem, doncs, una d’aquestes situacions en un centre cívic que, casualment, està en crisi. Això succeïa tot sovint, i malauradament continua succeint amb tota la cultura, perquè ja sabem que en èpoques de retallades la cultura és el primer que es retalla”.

Switch to mobile version