Autor Cultura
6 Setembre 2014 a 15:30

El despertar de la Festa Major

El Rodet celebra el seu quinzè aniversari amb una gran afluència de públic

Ball del Rodet

Ball del Rodet // Foto: Marta Vidal

La Festa Major de Sabadell comença amb el Ball del Rodet. Centenars de persones es van aplegar a la Plaça Sant Roc per donar la benvinguda a la Festa Major. La tradicional dansa, encarregada de donar el tret de sortida a la Festa, va comptar amb una gran afluència de públic.

Durant la primera part de l’acte es va realitzar el clàssic concurs de voltes que aquest any incorporava com a novetat el roll-up, un instrument dissenyat per la Judit Caracolse, pensat per mesurar la mida dels participants del concurs del Rodet. Enguany la guanyadora ha estat l’Anna López, de 14 anys, que va aconseguir fer 42 girs en mig minut. Tot seguit es van fer sonar els petards en honor a les voltes de l’any anterior que van donar pas al Ball del Rodet.

Amb aquesta dansa, creada pels Bastoners de Sabadell, es dóna per iniciada la Festa Major. Es tracta d’un ball de creació pròpia, acompanyat d’una composició musical tradicional originària també de l’entitat municipal. La participació ciutadana de grans i petits és el fonament d’aquesta activitat que en l’edició d’enguany ha tingut una significació especial i singular ja que s’ha celebrat el quinzè aniversari del Rodet.

Switch to mobile version