Autor Economia
6 Setembre 2014 a 15:00

El CAC i la Cecot signen un conveni per difondre la Reempresa

L’objectiu és evitar el tancament d’empreses

reempresa

El president de la Cecot, Antoni Abad, i el president del Consell de l’Advocacia Catalana (CAC), Miquel Sàmper, van signar ahir un acord de col·laboració per fer arribar el servei de Reempresa als col·legiats que formen part d’aquesta institució mitjançant els catorze Col·legis d’Advocats catalans que reuneix el Consell. L’acord representa un pas endavant per d’estructurar un mercat per la compra-venda d’empreses a Catalunya.

El CAC té, entre altres funcions, la defensa dels interessos de la professió, és adir, vetllar perquè l’activitat professional dels col·legiats respongui a les necessitats de la societat i garantir la bona pràctica i les obligacions deontològiques dels professionals.

Tant el Consell, com la patronal Cecot, consideren que el Centre de Reempresa de Catalunya, que permet posar en contacte cedents i reemprenedors, és un mecanisme adequat per impulsar el creixement econòmic amb instruments per incloure les institucions, i així coordinar-les i facilitar la concentració de dades, informació i coneixement sobre el procés.

Al llarg d’aquest mes, els emprenedors i advocats col·legiats podran dirigir-se als diferents punts d’atenció del Centre de Reempresa on rebran assessorament tant els col·legiats que vulguin vendre el seu despatx o bufet, com als professionals del sector disposats a donar-los-hi continuïtat, reemprenent-los. Per tant, l’objectiu és que els diferents assessors donin continuïtat als seus negocis, impulsant i estructurant la transmissió d’empreses o bufets com a via de creixement.

Cal subratllar, que les economies més reconegudes del nostre entorn ja han apostat fortament per fomentar la Reempresa, ja que veuen la seva capacitat de generació de riquesa, innovació i ocupació. Si més no, tan important és la creació d’empreses com la garantia de la continuïtat d’altres ja existents. El programa també fomenta l’emprenedoria i el creixement empresarial mitjançant l’ajuda d’un nou emprenedor que pren el testimoni en la gestió d’una companyia  que ja existeix.

Aquesta iniciativa, pionera a l’estat espanyol des del 2011, significa sumar recursos per tal d’augmentar el rendiment empresarial i evitar el tancament de les empreses, generant creixement econòmic i així mantenint llocs de treball mitjançant la promoció de Reempresa com un mitjà de supervivència del teixit empresarial actual i futur de la ciutat.

Segons dates oficials, el Centre de Reempresa de Catalunya ha aconseguit tutelar des de finals de l’any 2011 a juliol de 2014 un total de 262 casos que han suposat una inversió total de 12.022.160 € i que es distribueixen, per sectors, de la manera següent: el 41% d’inversió respon al sector comerç; el 18% al de la indústria; el 27% pertany al sector serveis i un 14% al sector de l’hostaleria.

És normal que a vegades les empreses no funcionin de la manera que s’esperava, ja sigui per gestió deficient, pèrdua de mercats, etc. Així ho demostren el 26% dels casos d’empreses cedents que s’han adreçat al centre. En el 13% dels casos són per motius personals del cedent i un altre 11% per canvi de domicili. En menor mesura altres motius per cedir l’empresa són la impossibilitat de portar el negoci (4.16%) o les desavinences amb els socis (1.25%).

 

Switch to mobile version