Autor Cultura
24 Setembre 2014 a 17:00

Doble actuació dels Castellers de Sabadell aquest cap de setmana

Els de Cerdanyola, a la Festa Major del Pont Vell

Imatge d'arxiu // Foto: Àlex Callao

Imatge d’arxiu // Foto: Àlex Callao

Aquest cap de setmana, els Castellers de Sabadell actuaran en dues ocasions. El dissabte, 27, ho faran a la seva pròpia ciutat, en el marc de la Festa Major del Barri de Les Termes de Sabadell. L’actuació serà a les 18.00h, a Les Termes. Pel diumenge, els Saballuts es desplaçaran fins a Cervera, per actuar per la Festa Major de la capital de la Segarra, acompanyats de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i els Margeners de Guissona. L’actuació serà a les 18.00h, a la plaça Major de Cervera.

Els tarragonins han participat aquesta setmana de la Festa Major de Tarragona, on ahir, la diada principal de Santa Tecla, van igualar la seva millor actuació en aquesta festa, descarregant un 9 de 8, realitzant un intent de 2 de 9 amb folre i manilles en segona ronda, un 5 de 9 amb folre en la tercera, i un 3 de 9 amb folre en la ronda de repetició. El pilar de 8 amb folre i manilles de la ronda de pilars només el van poder carregar, però van tancar amb un pilar de 5. Per la Diada de La Mercè a Tarragona, van tornar a fer un 3 de 9 amb folre i un 5 de 8, per acabar amb un pilar caminat fins a l’Ajuntament.

Per la seva banda, els de Guissona van actuar fa dues setmanes a Bellpuig, amb els Castellers de Solsona i els Castellers de Sant Feliu, en el marc de la Tracalada. En aquesta actuació, van obrir plaça amb un 3 de 7 en primera ronda, un 3 de 6 amb l’agulla en la segona, i un 3 de 6 aixecat per sota, que va gaudir de l’ovació del públic, i van tancar l’actuació amb un pilar de 5.

Els Castellers de Sabadell estan en la recta final abans de la seva participació en el Concurs de Castells de Tarragona, en què actuaran el diumenge, dia 5 d’octubre. Allà és on els Saballuts intentaran el seu primer castell de 9 de la història, després de l’intent fallit per la Festa Major de Sabadell, i porten un bon bagatge d’actuacions en els darrers caps de setmana.

Per una altra banda, també tenen una cita els Castellers de Cerdanyola, que tornaran a compartir plaça amb la Colla Castellera de Figueres (veure notícia) en la Festa Major del Pont Vell de Cerdanyola. L’actuació serà al carrer Verge de Montserrat, a les 12.00h.

Switch to mobile version