Autor Societat
13 Setembre 2014 a 16:00

CIRE i TNC firmen un conveni per apropar la cultura als interns

Es tracta d’activitats per a la formació professional en l’àmbit de les arts escèniques

 Germà Gordó i Ferran Mascarell // Imatge cedida pel Departament de Justícia

Germà Gordó i Ferran Mascarell // Imatge cedida pel Departament de Justícia

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el de Justícia, Germà Gordó, van formalitzar aquest dimarts un acord de col·laboració que té com a objectiu fomentar el valor de la cultura entre els reclusos. Es tracta de realitzar activitats dirigides en l’àmbit de les arts escèniques i la cultura, de cara a la reincorporació al mercat laboral de les persones privades de llibertat, que forma i ocupa el Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), amb la col·laboració del Teatre Nacional de Catalunya (TNC). El Departament de Cultura ha subratllat que aquest acord suposa un pas endavant per aconseguir que la cultura i la justícia social siguin enteses com un “binomi indissociable”.

Si bé el model penitenciari català ja compta amb diferents programes de tipus cultural com a eina de rehabilitació i tractament, amb aquest Conveni es vol avançar en la integració dels valors de la cultura també en la faceta sociolaboral que impulsa el CIRE entre els interns, relacionant els aspectes professionals amb el món teatral.

Coincidint amb el fet que el CIRE aquest any commemora els 25 anys dedicats a la reinserció de penats, l’entitat ha obert una nova línia de treball per complementar el perfil professional que acaben tenint els interns al participar en els programes de l’entitat. A part dels nous coneixements que adquireixen, el CIRE treballarà per incorporar altres valors complementaris en la preparació de tot treballador , com és el cas de la cultura.

El Projecte Social del Teatre Nacional de Catalunya, dins el qual s’emmarca aquest acord, vol apropar la cultura i les arts escèniques a la ciutadania.  Amb aquest projecte, el TNC vol facilitar l’accés a la cultura a col·lectius que per raons socials o econòmiques, tenen dificultats d’accedir-hi.

 

Switch to mobile version