Autor Economia
1 Setembre 2014 a 14:00

CaixaBank compra el negoci de Barclays a Espanya

L’operació, per 800 milions d’euros, està prevista per finals del 2014

Isidre Fainé i Gonzalo Gortázar // Imatge cedida per CaixaBank

Isidre Fainé i Gonzalo Gortázar // Imatge cedida per CaixaBank

En el dia d’ahir, CaixaBank va anunciar amb un comunicat l’adquisició per 800 milions d’euros de la societat Barclays Bank SAU, la qual gestiona el negoci de banca minorista, gestió de patrimonis i banca corporativa de l’entitat britànica a Espanya.

L’entitat que presideix Isidre Fainé es feia amb el negoci que Barclays mantenia a Espanya, i entra així al setembre amb un augment directe de 550.000 nous clients, la majoria de banca minorista, privada i personal, i amb una xarxa de 270 oficines repartides per tot el país amb gairebé 2.400 treballadors.

L’acord, segons va comunicar l’entitat espanyola, s’ha tancat per valor de 800 milions d’euros, tot i que el preu final s’ajustarà en funció del patrimoni net de Barclays Bank SAU a finals d’aquest mateix any i s’exclou el negoci de banca d’inversió i Barclaycard de moment.

En concret, l’entitat tancarà l’acord a finals d’any i encara queda pendent de l’obtenció de les autoritzacions dels organismes competents.

El president de CaixaBank va voler destacar que la incorporació de Barclays “aportarà un equip professional, molt qualificat, centrat a proporcionar una gran qualitat de servei als seus clients, objectiu que comparteix amb CaixaBank, que té un model de negoci basat en una extensa xarxa d’oficines, la major del sector financer espanyol, i un servei d’assessorament personalitzat adaptat a les necessitats de cada client”. “Amb la unió d’ambdues entitats, els clients de Barclays Bank i de La Caixa disposaran del millor servei i una àmplia oferta de productes”.

“Aquesta adquisició permetrà potenciar el nostre negoci de banca personal i banca privada a Espanya, enfortint la proposta d’assessorament a tots els clients, i permetrà accelerar el creixement orgànic com a conseqüència de la millora del context econòmic”, va assenyalar Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank. També va voler destacar l’experiència que té a integrar entitats en banca privada i personal on va recordar la integració del negoci de banca privada de Morgan Stanley a Espanya el 2008.

Des de Barclays, el conseller delegat del Grup, Anthony Jenkins, va assegurar que “anunciem una actualització de l’estratègia de Barclays al maig d’aquest any, creant el clúster dels negocis no estratègics per Barclays que, entre uns altres, incloïa el nostre negoci de banca minorista a Espanya. Deixem clar que aquest negoci, encara que no era central per a l’estratègia de Barclays, podia ser atractiu per a un altre propietari i l’anunci reflecteix aquesta perspectiva”. I  va afegir “Amb CaixaBank, capdavanter al mercat minorista financer a Espanya, aquests negocis tindran una major oportunitat de créixer i prosperar”.

Switch to mobile version